Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Isten Háta Mögött | Biográfia
Isten Háta Mögött (HU) Biográfia
Stílus: -

Mi tulajdonképpen az Isten Háta Mögött nevű banda vagyunk, és klasszikus rock zenét játszunk, csak rosszul. Ezért mindenki azt hiszi, hogy egy ultimát egyedi, nívós rock-produkciót lát/hall, pedig dehogy. Persze, hiszen ez a sztónerrock, számunkra ez megfelelő cimke, azt hisszük legalábbis. Mindegy. Tehát azt kell mondjuk, hogy klasszikus rockfelállásban toljuk a muszikát, dob, basszus, két gitár, ének, méghozzá magyar nyelven. 1999-től vagyunk így együtt, ebben a felállásban, erre büszkék is vagyunk. Az első négy év a demós-nullaemberes koncertek időszaka volt, mint mindenkinél, aki amatőr zenekar. Aztán felvettük az első albumunkat, a Rosenkreutz-ot, amit igazán meglepő módon melegen fogadtak a kritikusok megállapítva mindenféle dolgot velünk kapcsolatban, mint például azt, hogy ezzel a zenével és szövegvilággal nem lehet befutni, meg hogy ez az év lemeze, meg hogy megkeseredtünk a demókhoz képest - ilyenek. De akit erdekel a teljes sztori, az olvasson tovabb.

Ugyebár megjött 99 nyara, hogy megalakuljon a banda, Csabival és Palival, mint alapító arcokkal. Aztán meg persze közbejött a mosógép-szál, és Lacika, aki egy 15 éves hosszú hajú rocker volt és csendben. És arra a kérdésre, hogy játszik-e valami hangszeren, ? a ?dob? szót mondta. Ilyen egyszer?, csak mindig kérdezni kell. Persze Pali régebben a Fang nev? fisifosiságban játszott együtt az Istivel, aki ott még gitáros szerepet töltött be, annak ellenére, hogy az ihm-ben már basszerozik. ? egyébként a már két hónapos bandához csatlakozott, és nagy hirtelenjében le is nyomták az els? koncertjüket a Convoy-jal Jászalsószentgyörgy egyik kocsmájában.
Azóta igaziból semmi különös nem történt velük az elmúlt 4 évben, koncertek sora, demózgatás, szakítások, esküv?k, 3d-grafika, Liszt Ferenc, Esztergom, miskolci albérlet, ilyenek.
Azt a zenekar szégyelli bevallani, hogy 2003 nyarán kezdték el felvenni els? albumukat, és ezzel ?szre végeztek is, ennek ellenére 2004 januárjában még mindig nemvolt kézbe vehet? a lemez, mely "Rosenkreutz kémiai menyegz?je" névre hallgat. Persze ha ezt úgy-ahogy metafizikailag nézzük, ebben is láthatjuk megnyilvánulni a zenekar ars poeticáját, miszerint: "majd", és ez be is jött, azaz most "már".
2005 oszen megjelent masodik albumunk is, melyrol kritikakat a "cikkek" rovatban olvashattok. Ja a cime "A szokasos hatborzongato kora reggeli orditas" Koszonjuk.

A koncertre járók biztos felfigyeltek azért arra, hogy basszusgitáros poszton ideiglenes változás állt be immaron masodszor, miszerint Isti fél évre Amerikába költözött 2003-ban, illetve Irországba az idén 2006-ban.... ezért a zenekar története szempontjából, mint jelenkor, igazán fontos és pozitív szerepet tölt be Egyedi Peti, aki az exAnnabarbiból ill. Oriásbol érkezett. Sokat köszönhetünk neki, és köszönünk is.
Szeret a zenekar mindahány arcot a közelében!

Isten Háta Mögött hírek
2008. szeptember 23., kedd, 20:57
Egy vadiúj Isten Háta Mögött nóta hallgatható meg a csapat myspace  ...
Adatok
-
http://www.istenhatamogott.hu
ihm@istenhatamogott.hu