Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 17 
¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Joyride (Hungarian Roxette Tribute) | Biográfia
Joyride (Hungarian Roxette Tribute) (HU) Biográfia
Stílus: Rock, Pop rock

A Joyride zenekar története:

Volt egy fiú 1989-ben, akinek a zenei ízlése még éppen kialakulóban volt, amikor elkerült az Egyesült Államokba, és ott hallott egy dalt, ami nagyon megtetszett neki. Fel is vette a rádióból a kis magnókazettájára, és rongyosra hallgatta. (Na na na na na na na na na na na, she’s got the look)

Még nem tudta egymástól megkülönböztetni a zenekarokat, de azt tudta, hogy ez a dal tetszik neki. És aztán az is, hogy „Hold on tight, you know she’s a little bit dangerous!”. A többi már történelem. 1992-ben ott volt, amikor többek között elhangzott, hogy „This is a brand new song from our new album: I see you comb your hair…”
Első CD-i között ott volt a Look sharp, a Joyride, a Tourism.

Szerelem volt. Első hallásra.
Többek között ez meg is határozta, hogy merre halad a zenei ízlése, milyen zenéket fog szeretni, szerezni, játszani. Ő volt Keleti Gábor.

És lőn 2008. ősze, mikoris nagyon sokat imádkoztam, hogy zenei ötleteim közül melyiket kezdjem el megvalósítani. És akkor az első jel, amit kaptam, hogy találtam valakit, aki zenekart akart alakítani, és kedvenc együtteseinek sorát azzal kezdte, hogy Roxette! Ő volt Győri Tamás. Találkoztunk, meg is lepett, hogy szinte mindegyik dalt tudta, és teljesen komolyan vette az ötletemet, ezzel sokat segítve nekem, hogy felgyorsuljanak a dolgok. Aztán egy hét leforgása alatt megtaláltam Kőhalmi Sándort, akivel egyszer már játszottunk együtt egy koncerten, és elvállalta a dobos szerepét. Billentyűs ismerősöm ugyan volt, csak nem sejtettem, hogy ő a legmegfelelőbb, lévén, hogy amikor Sanyi említette, hogy ő jönne szívesen még nem jöttem rá, hogy tulajdonképpen mi egy évfolyamba jártunk középiskolában, ezért nem én szóltam Horváth Gergőnek, de ő enélkül is jött, és beszállt zenélni közénk. Basszusgitáros poszton több próbának és koncertnek kellett eltelnie, mire megtaláltuk jelenlegi zenésztársunkat, aki ez alatt az idő alatt barátunkká is vált, és gyakorlatilag olyan, mintha vele kezdtük volna. Ő Papp László, alias Lucu.

Majdnem meg is lettünk volna, de hát Roxette emlékzenekar énekesnő nélkül nem létezik. Ezen a poszton is sokat keresgéltünk, mivel ez egy igen érzékeny terület. Valójában jelenlegi énekesnőnket, Bokor Katát én már a zenekar tagjainak keresése közben megkerestem, mivel ő hirdetett, hogy szeretne zenekarban énekelni. Mégis majdnem háromnegyed évnek el kellett telnie, mire csatlakozott a zenekarhoz. A hangzásunk tökéletesítéséhez szükségünk volt még arra bizonyos "meggyre a habon" – ő lett a mi vokalistánk, Maros Edit. Így ebben a formában 2009. nyár eleje óta működik a zenekar, és azóta növekszik rajongóink száma.

Így felkészülvén nyakunkba vettük a lehetséges koncert helyszíneket, és elkezdtük Gergő jóvoltából, aki ehhez is ért, a honlapunkat megalkotni.

Miért Joyride?
Azt tapasztaltuk, amikor elkezdtük mondogatni ismerettségi körünkben, hogy milyen zenekarrá alakultunk, hogy a Roxette név hallatán nem mindenkinek ugrott be rögtön, hogy kikről is van szó. A dalok címei alapján már többnyire igen, de a Listen to your heart túl hosszú volt egy zenekar névnek. És azt láttuk, hogy a Joyride az a szó, ami alapján a legtöbbeknek a Roxette zenekar vagy az ő zenéjük jut eszébe.

És hogy miért Roxette?
Azt gondolom a fentiekből kiderült, hogy én szeretem a Roxette zenéjét. Úgy gondolom maradandó, minőségi zenét alkottak, amit nagyon jó játszani. Másrészről Magyarországon csak egyszer voltak, és ahogy jelenleg áll a dolog, lévén, hogy nem aktívak, már nem valószínű, hogy jönnek. Viszont kis hazánkban jelenleg is elég nagy létszámú rajongójuk van, illetve még nagyobb létszámmal vannak azok, akik ugyan nem voltak akkora rajongóik, de mindig megdobban a szívük, vagy beindul a lábuk, esetleg elkezdenek énekelni, amikor hallják ezeket a dalokat.

Őmiattuk is gondoltuk azt, hogy akkor elvisszük a lehető legautentikusabban Magyarországon mindenhová, ahova csak lehet a Roxette zenéjét (és néhányak véleménye szerint az életérzést is), sőt, ha van igény rá, akkor az országhatáron kívülre is.

Kívánok nagyon jó szórakozást a koncertekhez, szavazzatok a honlapon vagy a koncerteken, hogy mely dalokat szeretnétek élőben hallgatni, mi nagyon szeretnénk minél többet megtanulni!

Joyride (Hungarian Roxette Tribute) hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Rock, Pop rock
http://www.joyrideband.hu
tamas.gyori1988@gmail.com