Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 24 
¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Szókimondó Szövegek | Biográfia
Szókimondó Szövegek (HU) Biográfia
Stílus: Punk, Punk rock, Punk

-1996 :

A SZÓKIMONDÓ SZÖVEGEK zenekar ,1996 májusának elején alakult.
Május 6.-án,és 15.-én már készítettek felvételeket a lakásban.
Az alapító tagjai Pozsonyi "Bucó" Ádám (39) -akihez a KISANGYAL,az ANYÁTOK,és a GECIZŐK/TEKINTETES ÚR köthető még zenekarként-és én voltunk,vagyis Herczeg "7." Péter (32).
Jómagam pedig a PARAZITÁK /1994/,és az ERKÖLCSRENDÉSZEK /1995-1997/ zenekarok énekes,szövegírója voltam.
Fanzin területén a Bucó,az 1990-től 10 számot megjelentető, GENYÓ SZÍVÓ DISZTROLY-t,én pedig az 1995-ben a 3 részes AZ AGRESSZÍV KISMALAC-ot csináltam.

1996 május 18.-ára Sóskúton be volt hírdetve,egy többnyire ismerősök zenekaraiból álló Punk fesztivál,amit a helybeli INFÚZIÓ zenekar szervezett.
Nemsokkal a koncert előtt,6.-án,felmentem a Bucó barátomhoz,és elkezdtünk beszélgetni,a Sóskúti buliról.
Hivatalosan ugyan ők is megvoltak híva a Gecizőkkel,de mivel nem tudtak megjelenni,ezért a 100.- Forintos belépőt ,az ki kellett volna fizetnie a Bucónak.Azt a pénzt,viszont másra is költötte volna.
Ezt egyeztetve,és az akkori témáinkat,nagyjából meg is alakítottuk a zenekart,úgy hogy neki már volt régebbről egy pár zenei ötlete,a szövegét,pedig ott írtuk meg az első 5 számnak,a zenekar nevet pedig én dobtam fel,de passzolt a zenekarhoz.
Ezeket akkor,és május 15.-én -a koncert előtt 3 nappal- fel is vettük magnóra,hogy Sóskúton már feltudjunk lépni vele.A Bucó a gitáros lett,én pedig a basszusgitárt fogtam.
Szövegtémának pedig a ’90-es évek eleji,bár ha jól tudom azóta sem sokat változott,punk szövegvilágot vettük alapúl.Ezt pedig olyan formában,hogy a cinikusság,gúnyával parodizáltuk ki a nagyátlag zenekarokat.
Vagyis a zenekarok 80%-ánál,ami Punk címszó alatt futott,volt egy már jólbevált,folamatosan ugyanazokat a sablonokat ismétlő szövegvilág.Gyakorlatilag -amihez a Punk születését kötik- 1976 óta, épp 20 év telt el már akkor is,és amikor még mindíg ugyanazokat a sablon szövegeket feszegette szinte minden zenekar,akkor az már több volt mint unalmas.Nemcsak unalmas,de egyenesen idegesítő,gusztustalan.
Az anarchia ,a rohadt politikusok-rendőrök-ellenőrök-McDonalds és hasonló szövegek,és az,hogy feldolgozásként mindenki csak Sex Pistols-t,vagy az ETA,-U.K.Subs féle- Warhead-jét játszotta.
Nagyjából ezeket a sablonos közhelyeket szerettük volna minél jobban eltúlozva,és kiparodizálva eljáttszani,úgy hogy május 18.-án,Sóskúton meg is tudtuk tartani az első 5 számos koncertünket,ami szintén fel lett véve magnóra.
A zenekar dobosa,akkor a Joe Bácsi volt,aki a A CSINOVNYIK HALÁLA nevű bandában dobolt,de a végleges dobosunk az Bartos István (29), "Péló" lett,aki az ERKÖLCSRENDÉSZEK basszusgitárosa volt.
Május 18.-án így megtartottuk az első koncertünket,és több mint egy hónap múlva,június 30.-án a Budaörsi próbahelyünkön,az első hivatalos próbánk is lezajlott.Addíg,és utána is ,gyakorlatilag nem sok próbát tartottunk,de a koncertek jöttek,és így sokszor csak a korábbi felvételeket meghallgatva próbáltuk magunknak otthon a számokat,a másnapi koncertekhez.
Július 12.-én szintén volt Sóskúton egy koncertünk,majd októberben kijött a "Drogot!Piát!Anarchiát!" című,11 számos első demó kazink,amit még szeptember25.-én vettünk fel.
Zenekartagoknak pedig Anti-Náci Ádi:gitáros,énekes,Polgárpukkasztó Péter:basszista,énekes,és Lázadó László:dobos voltak feltüntetve.

-1997 :

Ebből az évből nem sok hangi,vagy bármiféle anyag maradt fenn.
Február 8.-án a III/III-ban volt kocertünk,de ez fel is lett véve magnóra,és júniusban valamikor újra Sóskúton.

-1998 :

Az 1998-as évnek az elején,megjelent a GENYÓ SZÍVÓ DISZTROLY válogatás kazetta 3. száma,amin a zenekar az "Anti-Militari",az "Orvos terror",és a "Mindenhol csak kihasználnak" című számokkal szerpelt.
Április 14.-én a Patkánylyukban volt kocert,május 9.-én pedig,többekközt a QSS zenekarral együtt az akkor már "100 KLUB" néven futó,nagyon a végét járó,volt Fekete Lyukban volt.
Június 16.-án szintén a 100 Klub-ban volt koncert.
1998 augusztus 1.-én pedig megrendezésre került szintén a Patkánylyukban, az "1. GENYÓ SZÍVÓ DISZTROLY FESZTIVÁL".Az itt fellépő zenekarok pedig az év elején megjelent válogatás kazetta szereplői voltak.
Akkor álltunk össze nosztalgiából az ERKÖLCSRENDÉSZEK-kel,és kaptuk kézhez a szintén fellépő MATUSKA SZILVESZTER PAJTÁSAI-tól,az eddígi egyetlen demó kazettánkat,100 darab Erkölcs’ kazit.
Fellépett még a LAURA TORZULÁSAI,a BÜDÖSÖK,és az akkor mát TEKINTETES ÚR néven futó ,GECIZŐK EMLÉKZENEKAR.A koncertről videó felvétel is készült.

-1999 :

Ebben az évben emlékként a két Gödöllő-beli,TRAFÓ koncert maradt fennt.
Októberben pedig kijött a tíz számos 2. Demó kazettánk.

A 2000-es év ben voltak még ugyan koncertek,de igazából ez volt a felbomlásunk éve is.
Maradt ugyan lenyomata egy 2003 január 25.-ei "Simon’s Music Pub"-beli koncertnek,de én erre már nem emlékszem.Nálam, mintha valahol 2000-ben, egy hosszú szünetet követendően,egy középiskola beli koncertünk maradt meg utolsónak.
Az addígi 4 évben viszont elég jó kis rajongó táborra tettünk szert,és ezek között voltak akik nyilván tudta,hogy miről szól a zenekar,valaki viszont totál nem vette a lapot,és teljesen megette az egészet,a legkomolyabban.
Tíz koncertet biztos hogy tartottunk,amiből hét felvételre is került kazettára,egy pedig kamerára,valamint két Demó kazettát adtunk ki,és egy válogatás kazettán is szerepeltünk.Sokan ugyan a Bucó nevéhez kötik magát a zenekart,és ez annyiban talán reális is ,hogy a köztünk lévő korkülömbségből kifolyólag,ő addíg már több dolgot,és régebb óta is letett az asztalra.
Azonban a szövegírás,és annak az előadásmódja,vagyis az ének és a gitárok,az abszolút közös munkánk volt,és amint azt már föntebb is írtam,a zenekarnevet is én találtam ki annak idején.

Szókimondó Szövegek hírek
2008. december 21., vasárnap, 16:12
Sok újdonságot nem igazán tudok írni a zenekar jelen napjairól. Bucó barátom,akivel  ...
Adatok
Punk, Punk rock, Punk
http://www.hunderground.hu
herczegpeter@freemail.hu