Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | AlterEgo | Biográfia
AlterEgo (HU) Biográfia
Stílus: Alternative rock

A zenekar tagjai

Páli Tamás - dobok
Kispál Mihály - basszusgitár
Tóth Csaba - gitár, ének
Fülep Gábor (Pulyka) - gitár, ének


Az AlterEgo egy szentesi és csongrádi tagokból álló, alternatív stílusú – egyelőre - amatőr zenekar.
A zenekar 2006 öszén kezdett el alakulgatni Szentesi Dávid és Döme Bence ötlete alapján. Az első reményteljes szárnypróbálgatások, tagok felvétele, tagok távozása után a (dobos nélküli) felállás 2007 január 18-án alakult ki. Szentesi Dávid (hangszallagok), Tóth Csaba (elektromagnetifikációsgitár), Pulyka (Fülep Gábor) (elektromagnetifikációsgitár), Kispál Mihály (basszusgitár). Az első próbák még próbaterem hiányában, Misi szobájában zajlottak. Nevet is illett volna adni a zenekarnak, saját kreatív ötletből megegyeztünk, hogy Unknown Artists néven áldozunk majd a ‘Metál Istennek’, de azután egy lelkes rajongónk, Putti (alias Tóth Norbert) javaslatára az AlterEgo név mellett döntöttünk, mert ezt sokkal kreatívabbnak találtuk. A kreativitás fontos dolog! Már csak egy dob és nem utolsó sorban egy dobos hiányzott, hogy élethűen tudjuk utánozni a nagy és menő rockbandák színpadi produkcióit. A dobosapparátus pótlására Gazsó Istvánt, a HMG nagy biológiaprofesszorát és csodás dobosát kértükmeg, amit ő (az első koncertig) el is vállalt. Ezekután Szegeden folytattuk a próbákat a Reallies és az Ad Absurdum zenekarok társaságában, a város szélén, valami elhagyatott kollégiumban. Arctic Monkeys és Nirvana feldolgozások voltak a repertoárban. A közel három hónapos felkészülés után ‘Pisti deszkáspunk bandája’ 2007 március 30-án adta első koncertjét, a szentesi Ifjusági Házban mely akkora sikerrel járt, hogy még egy színvonalas riport is készült a zenekarral, amely a CIVIL televízióban volt látható. Mi is csak ezen bátorodtunk fel hogy tovább folytassuk utunk a világot jelentő deszkák felé.
2007 április 14-étől, új felállásban Füsti Molnár Gergővel a dobok mögött próbáltunk alkotni sok szép dolgot. Bővítettük a repertoárt néhány feldolgozással és persze szépen lassan, de biztosan fejlődtünk, legalábbis zenélés terén. A tavaszi ‘kemény’ próbák után a zenekar második koncertje 2007 június 17-én volt és hasonlóan sikeresnek bizonyult mint az előző, leszámítva a hangzavar miatti rendőrségi feljelentést. Ezekután Gergő sajnos kilépett a zenekarból. A nyár tehát nem hozott túl sok eredményt a zenekar számára, néhány gitártéma írogatásán kívül. Ez volt az ún. mélypont.
Hosszadalmas várakozás után 2007 novemberétől újra összeállt a zenekar énekes és dobos nélkül, próbateremként pedig a csongrádi mozi vetítőterme funkcionált, eksztra szolgáltatásként pedig meglepően élethű szibériai hangulatot is kaptunk. Közös elhatározás alapján megpróbáltuk a saját számok írására helyezni a hangsúlyt, az első számunk, az ‘Ugyanúgy Csinálnád’ is ebben az időszakban született. Ezekután csatlakozott a zenekarhoz Bányai Barna és halált megvető bátorsággal vette kezébe a kábelkontaktos, recsegő, sistergő mikrofont. A karácsonyi próba egy igazi ajándékot is hozott, ugyanis a rengeteg sikertelen dobosjelölt után (voltak furcsa esetek), 2007 december 22-én végre megtaláltuk (vagy ő talált meg minket) a zenekar új dobosát, Páli Tamást. Ezzel együtt Tamás csatlakozása a ‘mozipróbák’ végét is jelentette, ugyanis a próbákat nála folytattuk.
Néhány próba után azonban Barna kilépett a zenekarból. Az újra énekes nélkül maradt zenekar kétségbe esetten kereste új énekesét, ugyanis közelgett a következő koncert időpontja. Közben pedig sikerül próbatermet is találnunk, a volt csongrádi Vöröscsillag tsz. épületébe fészkeltük be magunk. A legjobb a dologban a fűtés volt, a moziban valahogy elszoktunk a szobahőmérséklettől... Valamikor február elején csatlakozott a zenekarba Aradi Zsolt énekesként. A márciusi koncert, nem hozott túl nagy sikert, gyakorlatilag még a ‘Metál Isten’ is ellenünk volt. A repertoárban négy darab saját szám és három darab feldolgozás szerepelt. További próbák után május elején koncerteztünk Szentesen. Itt viszont sikerült egy színvonalas produkcióval színpadra állni, amely elég sokat lendített a zenekaron. További koncert meghívásokat kaptunk, elkezdtük az újabb számok írását és egy demo felvétel készítését is és komolyabb beruházások is történtek. A május végi koncerten miután az énekes Aradi Zsolt nem jelent meg, a zenekar közös megegyezés alapján úgy döntött, hogy külön énekes nélkül próbálkozik a következő koncerteken. Az éneket Csaba és Pulyka vette át.

AlterEgo hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
Alternative rock
http://alteregozenekar.uw.hu/
alteregozenekar@freemail.hu