Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 18 
¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Navajo Trail Neil Young Revolution Band | Biográfia
Navajo Trail Neil Young Revolution Band (HU) Biográfia
Stílus: -

Hazánkban unikumnak számító vállalkozás a Navajo Trail , mely arra hivatott, hogy bemutassa, megismertesse itthon a rocktörténelem egyik óriásának tartott - 1978-ban a Rolling Stone és Village Voice magazinok által az évtized művészének választott - kanadai születésű Neil Young zenéjét, ötödik évtizede (!!!) tartó munkásságát.

Neil Young - ahogy sokan hívják: a woodstocki túlélő - sok pályatársához hasonlóan a 60-as évek folkmozgalmából nőtte ki magát előbb az amerikai ifjúság bálványává - 1966-tól, mint a los angelesi Buffalo Springfield gitáros-énekes frontembere - majd később a 70-es években - Crazy Horse nevű kísérőbandájának közreműködésével - nemzetközi hírű rock-szupersztárrá. Utóbbi zenekarral 1978-ban lebonyolított Rust Never Sleeps című turnéja minden idők legemlékezetesebb koncertkörútjai közé tartozik.
1969-ben tagja lett az amerikai zenei színtér első supergroupjának is, a Crosby Stills and Nash formációnak. Woodstockban mutatkozott be először a csapat tagjaként, melyet akkor el is kereszteltek Crosby Stills Nash and Young - nak. A következő évben megjelent Deja Vu című lemezük csodálatos összegzése a 60as évek zenei hagyományainak.

Neil Youngnak - mint a folk-rock egyik legnagyobb hatású szerzőjének és előadójának - szerzeményeiben természetesen vannak jelen az észak-amerikai telepesek zenei gyökerei és aztán már az amerikai kontinensen kialakult formái. De nem kevés hatással voltak rá az 50-es évek rock and roll valamint a 60-as évek beat előadói is. Nem utolsósorban pedig az afroamerikai lakosság spirituáléból eredő blues és soul zenéje is.

A Navajo Trail nem egy tipikus tribute-zenekar, sőt egyáltalán nem vallják magukat annak. Nem próbálnak magukra erőltetni semmilyen zsánert vagy attitűdöt. Sokkal inkább szeretnék azt megszólaltatni Neil Young zenéjéből, amit ők maguk értenek és érzenek abból, s mindezt egységes rockzenei megszólalással, rock-attitűddel teszik.
A zenekar tagjai között találjuk Tóth Attila gitárost, aki korábban már turnézott a Kim Novak zenekarral is. Farkas György basszusgitárost, aki korábban tagja volt a nyugat-európában hatalmas közönség előtt is bemutatkozó, legendásnak számító, blackmetál-stílusteremtő Tormentor zenekarnak. A közelmúltban pedig éveken keresztül meghatározó tagja volt a hazai metál színtér egyik legnépszerűbb csapatának, a Watch My Dying - nak.
A zenekar többi tagja - az énekes Rob Miner, a gitáros Peter Bradley és a dobos Bányai Zsolt - itthon még ismeretlen zenészek. Miner és Bradley egy másik zenekarban - a Zapruderben - is együtt játszanak. Itt saját szerzésű zenével foglalkoznak.

A Navajo Trail szeretettel vár mindenkit a fellépésein.

Navajo Trail Neil Young Revolution Band hírek
2007. december 11., kedd, 13:41
Fantasztikus bulit fogunk nyomni a Deja Vu-ben! Mindenki nagyon jól fogja  ...
Adatok
-
http://www.navajotrail.org
minerob@gmail.com