Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 25 
¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Óriás | Biográfia
Óriás (HU) Biográfia
Stílus: Rock

Miért is ne az annabarbi megemlítésével kezdenénk ezt a biográfiát, ha már Egyedi Péter (gitárének) és Örményi Ákos (basszusvokál) itt alapozta meg underground zenei jelenlétét rengeteg koncerttel, több kiadvánnyal, 2001-től kezdődően négy boldog és eseménydús éven át. Aztán a szakítás után jött majd’ egy évnyi pihenéssel töltött csend.

2005 őszétől az akkor még a Kispál és a Borzban doboló Michael Zweckerrel kezdett örömzenélni az ős-Óriás, felszabadultan, nagy étvággyal, beat-morzsákat fabrikálva, hangokat pakolgatva. De sajnálatos összeegyeztethetetlenségek okán 2006 év elejétől már Hortobágyi Lászlóval, az Isten Háta Mögött nevű kult-behatárolhatatlan-metál zenei egyesülés jazzdobosával kezdett próbálni a gitáros duó. Volt is remek lendület, véglegesedett egy rakat szám is, amelyet 2006 júliusában hallhatott először a közönség. A sikeres bemutatkozást számos koncert követte, Sziget, Hangfoglalás, őszi klubozás – valamint októberben a trió megkezdte első felvételei rögzítését sajátos felfogásban, önmaga uraként a próbahely családias melegében. Igen, ez az a felvétel, amely kapcsán ez a sajtóanyag eljutott hozzád.

De a kronológiai sorrendet betartva menjünk tovább: a 2007-es év tavaszán jött az újabb változás: Laci március végén Írországba költözött hogy kövesse azt a marha Pálinkást (IHM) hogy egy 150 fős óceánparti falu szállodai munkásaként pénzt keressen, nyelvet tanuljon, lelkileg megtisztuljon, és zenélgessen az anyazenekara két másik, már időközben ott berendezkedett tagjával. Szomorúan, de ismét új dobos után nézhetett az Óriás... Ezúttal viszont legalább a jelölt személye egyértelmű volt. És hál’istennek Nagy Dávidnak nagyon is tetszett a dolog.

Dávid már időtlen idők óta üti a dobokat, leginkább a Sun Workshop háza táján, de az élesfülűek mostanában már találkozhattak újabb s-betűs zenekaraival (Solingroove, Synchronring) is. Ez a kedves fiatalember új erőt és letisztultságot hozott a hármasfogatba, és dalszemlélete nagyban befolyásolta az észrevétlenül új korszakba lépő és új virágzásnak indult zenekar megszólalását. És habár az Óriás jelenlegi 5 számos bemutatkozó anyagán még nem Dávid dobol, a zenekar még az ősz során nekiáll hogy mihamarabb rögzítse az új korszak számait, amelyek a tervek szerint hasonló hangulatban, de már nagylemeznyi terjedelemben lesznek hozzáférhetőek az év vége táján.

A zenekar erőteljes, néha lírába kanyarodó rockzenéje mögött számos hatás fedezhető fel – ezek beazonosítását rátok bízzuk. Az Isten Háta Mögött-ben is basszerező Egyedi magyarul tálalja a fejében foganó gondolatokat – ezáltal az rock mellett az alternatív címke majdhogynem elkerülhetetlen, de ez nem baj. A jelenlegi cím nélküli EP elkészüléséig rögös és hosszú út vezetett, végül a Parkplatzos Horváth Attila munkájának gyümölcseképpen remek mixek és maszterek készültek a házifelvételekhez. Az így elkészült anyag hivatása nem más, mint a bemutatkozás, a zenekar első évének dokumentálása, valamint hogy valamelyest beharangozza az első igazi Óriás nagylemezt. Az anyag terjesztése kizárólag az interneten történik (ingyenesen), egy kis példányszámú promóciós nyomást nem számítva.

Óriás hírek
2015. június 10., szerda, 08:17
De nincs baj, hiszen ez csak egy klippremier, ráadásul dupla. A  ...
2010. augusztus 25., szerda, 05:30
Augusztus 27-én pénteken az A38 állóhajó tetőteraszán búcsúztatja 2010 nyarát a  ...
Adatok
Óriás (HU)
Rock
http://www.oriasbudapest.hu/
kukipuni@oriasbudapest.hu