Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 16 
¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | The Trousers | Biográfia
The Trousers (HU) Biográfia
Stílus: -

A The Trousers zenekart 2003 decemberében alapította az egykori Rag Doll együttes két tagja, Kőváry Zoltán (gitár, ének, dalszerző) és Simon Tibor (dob), hozzájuk 2004 februárjában csatlakozott Vekerdi Zoltán basszusgitáros. A 2004-es év folyamatos próbálással és dalírással telt, az ősz folyamán pedig a formáció tovább bővült Ábrahám Ambrus ütős-vokalistával és Elekes Roland gitárossal. 2005 májusában Simon Tibor helyét Kovács Csaba foglalta el a dobok mögött.

A zenekar stílusa az angolszász gitár centrikus rock- és popzene hagyományaira épül, amely igyekszik magába foglalni a 60-as (The Beatles, Kinks, The Rolling Stones), a 70-es (Led Zeppelin, David Bowie, Sex Pistols) a 80-as, 90-es (The Stone Roses, Oasis, Blur) évek és napjaink (The Strokes, The White Stripes, Interpol) zenei hatásait. Ennek ellenére a The Trousers egyéni hangzásvilággal rendelkezik, amit az is bizonyít, hogy még soha nem kaptunk olyan visszajelzést, hogy bármelyik konkrét együttesre emlékeztetnénk. Számaink szövegei angol nyelvűek, egy tucat saját dallal rendelkezünk.

Bemutatkozó fellépésünk 2004 decemberében volt a budapesti Trafó Bár Tangóban megtartott "Indie karácsony" keretein belül, amelyet a tavasz során még számos klubkoncert (Marco Polo, Rocktogon, Pesti Est Cafe) követett hasonló felfogású bandák társaságában (EZ Basic, Moog, Amber Smith, Sammy Sosa, Supersonic, stb.), de felléptünk az Orczy-kertben és a Külker Napokon is.

2005 márciusában elkészítettük három felvételt tartalmazó demonkat, amelyet igyekeztünk széles körben eljuttatni mindenkihez, aki érdekelt ebben a műfajban. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, 2 dallal a Radio Café egyik műsorában is szerepeltünk. Közben kialakult a zenekarra jellemző "design" is, egy tehetséges barátunk segítségével színvonalas lemezborítót és kitűzőt készítettünk, valamint elkészült saját weboldalunk is (www.thetrousers.tk), amit szeretnénk a közeljövőben tovább fejleszteni. A www.diaksziget.com-on fenntartott oldalunkon a fórum segítségével közvetlen kapcsolatot tartunk fenn mindazokkal, akik szeretik a zenénket, regisztrált rajongóink száma lassan meghaladja a 60-at.

A demo segítségével eljutottunk az idei Sziget Fesztivál Talentum színpadára, ahol nagyon jó hangulatú koncertet adtunk, valamint bejutottunk a Radio Café tehetségkutatójának döntőjébe, amelynek nyomán augusztus 19-én felléphettünk a Zöld Pardonban is. Ez utóbbi fellépés várakozáson felül sikerült. A nyár végén meghívást kaptunk a szlovákiai Guta/Kolarovo mellett idén első ízben megtartott Hanna fesztiválra, októberben pedig szerepelünk a Wan2 magazin "A jövő mérnökei" című rovatában.

Közeli terveink közt szerepel minél több koncert megszervezése a fővárosban és vidéken, volt dobosunk pedig - aki már több zenekarral (Magna Cum Laude, A Kutya Vacsorája, Ezeknek) dolgozott együtt, mint kliprendező - Super 8-as kamerával készített felvételeiből az ősz folyamán videoklipet készít számunkra.

The Trousers hírek
Még nincs felvéve hír. Vedd fel a zenekarod híreit most >
Adatok
-
http://www.thetrousers.tk
loveisthelaw@freemail.hu