Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Marky Ramone’s Blitzkrieg | Hírek | Ramones dalok élőben, Marky Ramone-nal az A38 Hajón
2015. augusztus 4., kedd, 11:00
Ramones dalok élőben, Marky Ramone-nal az A38 Hajón
Szeptember 1-jén a budapesti A38 Hajón játszik Marky Ramone Blitzkrieg nevű zenekara. A Ramones egykori dobosa bő másfél órában több mint 30 Ramones klasszikust ad majd elő, előttük pedig a hazai Bankrupt szerepel.

Bár Marky Ramone elsősorban a Ramones dobosaként eltöltött 15 évéről ismert – művésznevét is ekkor kapta –, az (állítólag) 1952-ben született zenész karrierje számos további izgalmas állomást rejt. Mark (eredeti nevén Marc Bell) már gimnazista korától kezdve aktívan dobolt különböző zenekarokban, számos meghatározó zenész oldalán. Egyik első, brooklyni csapata Dust névre hallgatott. A banda tagja volt Kenny Aaronson basszusgitáros, és Richie Wise énekes gitáros, aki később a Kiss első két albumán is tevékenykedett co-producerként.

A két album után feloszló Dustot követően Mark a rockszakma első transzszexuális énekesével, az akkor még Wayne Countyként tevékenykedő Jayne Countyval folytatta a zenélést, a Wayne County and The Backstreet Boys nevű banda tagjaként. Wayne „botrányos” színpadi alakításai, valamint az olyan slágerek, mint az Are You Man Enough To Be A Woman vagy a Fuck Off már a korai időkben is nagy rajongótábort csődítettek a banda köré. Mivel kiadói érdeklődést viszont nem sikerült kivívniuk, pár évvel később inkább szétszéledt a brigád, így Mark 1976-ban már a Richard Hell & Voidoids-ban püfölte a bőröket, a névadó, valmiramint Bob Quine és Ivan Julian mellett. A Voidoids a New York-i punk szcéna egyik úttörő csapata volt, Blank Generation című debütalbumuk és a zenészek megjelenése nagy hatást gyakorolt az egész műfajra. Ez a csapat, valamint a Clash-sel közös brit turné hozta össze Markot a Ramones-szal: Dee Dee Ramone-nal először a CBGB-ben találkozott, majd 1978-ban már a banda dobosaként tűnt fel ismét.

Alig pár héttel csatlakozása után máris a stúdióban találta magát Marky, ahol a Road to Ruin című albumot kellett feljátszania, rajta a banda egyik legnagyobb slágerével, az I Wanna Be Sedated-del. A következő évben készült el a ma már klasszikus mozifilm, a Rock ’n’ Roll High School, melyben a zenekar önmagát alakítva szerepelt. Ezután a Phil Spector segítségével rögzített End Of The Century, majd számos turné és még két stúdiólemez következett, egészen Marky 1983-as távozásáig, amely végül csak átmeneti időre szólt, hiszen 1987-től az 1996-os feloszlásig ismét ő volt a banda dobosa.

A zenekarral közös története így jó 15 évre rúg, amely idő alatt összesen 1700 élő fellépésen és 15 különböző kiadványon szerepelt, köztük némelyiken (Mondo Bizarro, Adios Amigos) dalszerzőként is. A tagok közti kapcsolat a leállást követően sem szakadt meg: 2000-ben Marky segítette Joey Ramone-t Don’t Worry About Me című első szólólemezének elkészítésében is.

2001-ben Marky is ott volt az együttes többi tagjával, amikor a Ramones-t beválasztották a Rock ’N’ Roll Hall Of Fame tagjai közé. Ugyanebben az évben kapta meg a zenekar az MTV életműdíját is. Pár évvel később jelent meg a Raw című DVD, mely főleg Marky által rögzített home videókat tartalmazott a zenekar történetéből, és mind a mai napig ez a legsikeresebb DVD kiadványuk.

Személy szerint Marky nem lassult le az elmúlt években sem: a 2011-ben Grammy életműdíjjal is elismert zenész saját rádióműsort készít évek óta, és különböző tv műsorokban is feltűnik, mint például a ZRock vagy a Simpsons. Nemrég egy könyvet is kiadott Punk Rock Blitzkrieg címen, mely a Ramones-ban eltöltött évekről szól. Ez a könyv is feltűnik amúgy Marky egyik friss videójában, amely a CollegHumor nevű Youtube csatornán jelent meg – és mint láthatjuk, a kiadványt a koncerteken okostelefonozók ellen is remekül használhatjuk, ha éppen nincs kéznél egy dobverő, némi ragasztó és egy punk kislemez: https://youtu.be/2SZiEFpC9Wg

Marky zenekart is alakított Blitzkrieg néven, mellyel évek óta turnézik szerte a világban, bemutatva a Ramones dalait, ezzel is életben tartva a legendás örökséget. Saját bandájával olyan országokba is eljutott, ahova az eredeti csapatnak sosem volt lehetősége: Izrael, Dubai, Kína, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Tajvan és a Fülöp-szigetek rajongói is Markynak köszönhetően hallották először élőben a Ramones dalait egy egykori taggal a színpadon.

A banda szeptember 1-jén Budapestre is visszatér, ahol az A38 Hajón játszanak. A négy tagú felállásban Marky mellett Crazy Joe gitáros és Al Magno basszeros játszik majd, énekesként pedig az egy olasz Ramones tribute csapatból érkező John Fontaine-t hallhatjuk. Az estét hazai Bankrupt koncertje nyitja, akiknek friss videóját itt láthatjuk: https://youtu.be/vOYNylpLeL0

a Livesounds bemutatja: Marky Ramone’s Blitzkrieg
2015. szeptember 1., kedd 19 óra
Budapest, A38 Hajó
Marky Ramone’s Blitzkrieg, Bankrupt koncertek
Belépő: 5490 Ft, early bird jegyek korlátozott számban, 4490 Ft-ért kaphatók az A38 Hajó jegypénztárában és a www.a38.hu oldalon.
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában.

A zenekar felállása:
John Fontaine – ének
Crazy Joe - gitár
Al Magno - basszusgitár
Marky Ramone – dobok

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.markyramone.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/863528900350428/
Marky Ramone’s Blitzkrieg (USA), Bankrupt (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.
Marky Ramone’s Blitzkrieg hírek
2015. augusztus 4., kedd, 11:00
Szeptember 1-jén a budapesti A38 Hajón játszik Marky Ramone Blitzkrieg nevű  ...
Adatok
Punk
http://www.markyramone.com/