Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 23 
¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | ElmezavaR zenekar | Hírek | Zenemagazin / ElmezavaR, avagy Karcsiból nem lesz Pistike
2009. február 23., hétfő, 18:01
Zenemagazin / ElmezavaR, avagy Karcsiból nem lesz Pistike
Teljes cikk olvasása: http://zenemagazin.com/2009/02/elmezavar-avagy-karcsikabol-nem-lesz-pistike/

Cikk:
Party, rákenról, pörgés, dallamok - ha ilyesmire szottyan kedved, nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a fiatal, de már csöppet sem rutintalan ElmezavaR zenekar muzsikáját. A srácok két demóval és egy teljes albumnyi saját dallal a tarsolyukban tolják a bulikat országszerte, és ha minden jól alakul, még a bemutatkozó nagylemez is valóra válhat. Inti a csapattal.
Helló srácok! Hogyan kezdődött számotokra az újesztendő?

Köszönjük szépen, jól csúsztunk az újévbe, 2008 decemberében a budapesti Fészek és Gödör Klubban is volt egy koncertünk és mindkettő tényleg jó kis buli volt.

Második, háromszámos demotok minden szempontból megállja a helyét a hazai mezőnyben. Hol készültek a felvételek/keverés? Miben különbözik az első anyagtól?

Köszönjük az elismerő kritikát, eddig szerencsére csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A felvételek a miskolci Hangart stúdióban készültek Károlyi Tomi „műhelyében” és az alapvető különbség, hogy ezen már Kólya „Kocka” Tamás énekel, ami a zenekar hangvételét is átmozgatta egy bulizósabb RNR hangzás felé. A hanganyagban egy fontos tényező dominált, hogy mind hangzásban, mind témában csak olyat szerettünk volna rögzíteni, amit maximálisan tudunk hozni a koncerteken.

A kezdetektől fogva ezt a stílust nyomjátok, vagy azért kellett egy kis idő, amíg csiszolgattátok a hangzást?

A stílus az adott volt, de csiszolgatni is volt mit… Mi egyáltalán nem szeretnénk új stílust teremteni, csak a régit folytatni, lehetőleg jól. A legtöbb témát, stílust kijátszották már a rock történelem leforgása alatt, bármit is csinálunk, valamire mindenképpen hasonlítani fog. Ha azt mondják a témáinkra, hogy ez olyan AC/DC-is, vagy Tankcsapdás annak örülünk, képzeld, ha azt mondanák, hogy ez olyan Spice Girls-ös, hehe!

Ki felelős a dalszövegekért? Úgy érzem, a klasszikus rnr témákat - „élet, buli, zene” - járjátok körül a dalokban.

Elsősorban Lukács Laci, és Barbaró Attila a felelős, mert nagyon nagy hatással voltak ránk kiskamasz korunktól kezdve! (persze mi csak próbálkozunk hozzájuk képest…) Egyébként közösen írjuk a szövegeket, mindenki hozzáteszi a maga kis dolgát, aztán a próbateremben Kocka egy végső formába önti az énekkel.

Saját vélemény, de szerintem ez az ElmezavaR nem a legszerencsésebb név. Hogyan esett rá a választás?

Ez érdekes történet számunkra is. Az aznap alakult csapat még név nélkül rögtön egy koncerttel akarta megkoronázni megalakulását egy Rock klubban. A hely bejáratánál egy tábla állt, rajta: „A mai fellépők:” Mire vége lett a magánakciónak, már utána volt írva, hogy „Elmezavar”. Mi sem tudjuk pontosan, hogy a közönségből valaki, vagy a hely tulaja írta fel, de a zenekaron ragadt. A szerencsétlen névválasztást már sok helyen megkaptuk, de változtatni biztos nem fogunk, mivel egyrészt rengeteg megmozdulás van már e mögött a név mögött, másrészt szeretjük, aztán meg pl. aki már Karcsika, az nem nagyon lesz Pistike, hehe.

A tehetségkutatókat - Borsodi, Emergenza, stb. - kipróbáltátok már?

Nem vagyunk a tehetségkutatók kedvencei, ez az elmúlt pár évben már kiderült. Természetesen próbálkoztunk az ilyen jellegű bemutatkozással, de hamar rájöttünk, hogy a mi fórumunk a koncert és a bulizós közönség, nem pedig a szék háttámláját támasztó, szigorú tekintetű, kritikus szemléletű zsűri, aki azt vadássza, hogy tompítva fogjuk e az „E” kvintet, vagy hogy Szekér Gabi (dob) színpadi mozgása hagy maga után némi kívánnivalót. A végén meg mindig olyan érzésünk volt, mint a Csinibaba című filmben, hogy ugyan ki jut majd ki Helsinkibe…

Mikorra várható a következő anyag? Szerepel esetleg egy teljes nagylemez is a terveitekben?

Ha rajtunk múlna, már csinálnánk is a nagylemezt. Több mint egy albumnyi saját szám várja, hogy korongra kerülhessen. Ezen szerepelnének a régi demo, az új demo számai is, és a mostanában összehegesztett legújabb nóták. Az ilyen jellegű terveinknek a pénztárca pehelykönnyű állaga vet jelenleg véget, illetve a vállalkozó szellemű, támogatásra égető belső kényszert érző mecénások hiánya. Addig is spórolunk, lassacskán majd csak összejön.

Koncertlehetőségekkel hogy álltok? Vannak már bejáratott helyek? Eddigi legszuperebb, legdurvább buli?

Mindig az aktuális buli a legdurvább, annál már csak a következő a durvább, és így tovább… Mindegyik emlékezetes számunkra, bár másnap valahogy sohasem emlékszünk rájuk, csupán a fotók árulkodnak a történtekről… Nincs egy rendszerezett szervezés a koncertek terén, illetve bejáratott helyek sem, tehát nem vagyunk betáblázva hónapokkal előre. Mi mindig az aktuális alkalmat ragadjuk meg, és várjuk a következőt. Van egy pár hely, ahol többször is megfordultunk már, van, ahová tervezzük, hogy megyünk, mi minden lehetőségre nyitottak vagyunk.

Mi a véleményetek a magyar rockzenei színtérről? (úgy általában, eddigi tapasztalataitok alapján)?

Mostanában szerencsére megint kezd előtérbe kerülni az élő, ill. a rockzene a magyar palettán, ennek a „divatnak” persze hordaléka is van, de ez nem ország függő. Sok a tehetséges/feltörekvő banda, kicsi a piac, szóval nem könnyű. Egyébként abszolút magyar rockzene pártiak vagyunk. Olyannyira, hogy ha világviszonylatban fel kellene sorolni minden idők tíz kedvenc bandáját abból három biztosan magyar lenne! Példának okáért itt van rögtön a Tankcsapda, Junkies, Black-Out és még sorolhatnánk. Ezek minden mennyiségben jöhetnek!

Kösz szépen, ha van bármi, amit még szívesen megosztanátok olvasóinkkal:

Mindenkit várunk ElmezavaR koncertre, amiről a lenti címeken értesülhettek. Köszönjük a lehetősége

www.elmezavar.gportal.hu
www.elmezavar.hu

2009.02.23. | 7:13 hinekricsi
ElmezavaR zenekar (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.
ElmezavaR zenekar hírek
2009. február 23., hétfő, 18:01
Teljes cikk olvasása: http://zenemagazin.com/2009/02/elmezavar-avagy-karcsikabol-nem-lesz-pistike/ Cikk: Party, rákenról, pörgés, dallamok - ha ilyesmire szottyan  ...
2009. február 22., vasárnap, 09:30
Cikk olvasása: http://zenemagazin.com/2009/01/elmezavarr-demo/ Cikk: Na igen, ha nem ajánlják külön, csak úgy véletlenségből szaladok  ...
2009. február 22., vasárnap, 09:23
Cikk olvasása: http://www.passzio.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=15997 Cikk: Zenekarunk megalakulása 2003 decemberére datálható, amikor az egri fősulin  ...
2009. február 22., vasárnap, 09:19
Cikk olvasása: http://www.metalcore.hu/?article=2594 Cikk: Zenekarunk megalakulása 2003 decemberére datálható, amikor az egri fősulin  ...
Adatok
Rock
http://www.elmezavar.gportal.hu
elmezavar@freemail.hu