Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 28 
¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Zenekarok | Erkölcsrendészek | Hírek | Jelen éveinkben,a zenekarról pár szó!
2008. december 4., csütörtök, 06:37
Jelen éveinkben,a zenekarról pár szó!
Jelenleg,2008-ban,gyakorlatilag teljesen megszünt a zenekartagok közötti kapcsolat.
1./ Az alapító társ Dazsi (31 éves),elég hamar kiszállt a zenekarból-még 1995 szeptemberének a végén-,megtért,és az akkori barátnőjével családot alapított.Mindez csak évekig tartott,de közben gyerekük az született.Aztán a kapcsolat megszünt,elváltak,és Dazsi abszolút elfelejtette az Istenhez kötődő elképzeléseit.Hamarosan leköltözött Érdre,ott egy másik lánnyal létesített tartalmi kapcsolatot,és belefogott egy tej
termékeket áruló teherautós vállalkozásba.Hat éve már én is Érdi lakos vagyok -persze idővel szeretnék Budapestre visszaköltözni-úgyhogy párszor összefutottam már vele,de sajnos nekem elég passzív embernek tünt,holott neki köszönhető,hogy 1993 nyarán tök spontán kitaláltuk a zenekarozást.Vagyis én úgy gondolom,hogy lehetne közöttünk a kapcsolat kicsit szorosabb.
2./ Győri Krisztián gitáros,az 1996 végén való kilépésével totál eltünt.Őt egy újság hírdetés által ismertük meg,mint harmadik jelentkezőt.Semmit sem tudunk róla sajnos-még azt sem,hogy most mennyi idős lehet,de nagyjából 31-32-,úgyhogy ha valaki eltudná juttatni neki azt az infót,hogy már létezik egy ilyen elérhetőségünk is,azt nagyon megköszönném.A számaink zenéinek ugyanis a 90%-át Ő írta,és a mai napig imádom!!!Mellesleg valahogy úgy érzem,hogy már ő is révbe ért,vagyis család alapítás szintjén tart az élete,hiszen mindígis egy talpraesett embernek tűnt,és abszolút jóképű srác volt.
3./ László Zsolt ,a dobos (30 éves házas ember,aki a Szász Ferenc Szakmunkás képző suliban volt az évfolyam társam,de csak 3. végén ismerkedtünk össze a suli folyosóján,és ő szólított meg,hogy : "Hallom volt egy zenekarod ami most bomlott fel.Nem kerestek új basszusgitárost? ") a megalakulásunk előtt sosem fogott dobütőket a kezében,hiszen a basszista szerepére jelentkezett nálunk,és csak a sürgős újjáalakulás miatt vettük be dobosnak a bandába a Dazsival.Ez eléggé le is csengett a dalainkban,de nem annyira ,hogy az aktív 2 évben bárkit is érdekelt volna.A felbomlás után abszolút más zenei stílusban kezdett el mozogni,és nagy Jamiriquai rajongó lett.1998-ban a nosztalgia koncertre összeállva,már kimondottan kínos volt neki ,hogy velünk kell az utcán sétálnia,ezt meg is jegyezte,de a koncertet azért ledobolta.Manapság róla sem tudunk sokat,de ha minden igaz,akkor családot alapított már ő is,bár gyermekkel még nem rendelkezik,csak feleséggel.
4./ Péló,a második basszista,(jelenleg 29 éves) sokáig járta egy barátnőjével a külföldi utakat,vagyis Foglalt Házakba költözködtek be.Aztán hamarosan valahol külföldön letelepedett,összegázasodott a lánnyal,és csak nagyon ritkán jár hazánkban.Ezt is igazán sajnálom,mivel nagyon jó gyerek volt.Elérhetőségem persze van felé az IWIW rendszerben,de csak ritkán jut számítógéphez.
5./ Ricsike ,a második -1997-es- gitáros,szintén 29 éves és elvált Csepeli lakos.A mai napig viszonylag aktívan benne van a punk életben-szerencsére!!!-,bár gondolom,hogy az elmúlt 2 évben ő is sokat változott.Családja már szó szerint kihalt körülötte,és így teljesen egyedül kell egy lakást fennt tartania.Legutóbbi információk szerint egy halottasház hulla szálítójaként dolgozott.
Aktív párkapcsolatáról nem tudunk,de egy időben futott a CS.V.M. címszó alatt is a baráti körében.Ha minden igaz ,tetoválva is van rá ez a három betű,ami a Csepeli Vérhányó Macsó-t jelenti.Ennek okai pedig,hogy elég aktív alkohol fogyasztó volt ,és mindígis rengeteg barátnővel rendelkezett,mivel kimondottan jóképű srác.És végül róla lehet a leginkább elmondani,hogy tartom vele a kapcsolatot-szerencsére,mivel nagyon jó gyerek-bár az utóbbi két évben nem sokat kerestük egymást,mivel én letettem a füves cigit,és az ihletet,hogy újra kézbe vegyem,semmiképp sem akarom elérni.Az utolsó dílereim pedig szintén Csepeliek voltak.Csepelről még annyit egyébként,hogy imádom,mivel millió PUNK ismerősöm van ott,és egy időben nagyon sűrűn megfordultam arra.Ricsárdot pedig szerintem hamarosan telefonon felkeresem fel,és találkozni is jó lenne vele,mivel már elég keveset tudok róla.Remélem minden OK nála.
6./ Végül pedig az énekes,vagyis Hetedik -én-, 32 éves leszek holnap.Előszöris egy komolyabb zenei ízlés világ kialakulásáról írnék ,de úgy gondolom,hogy ez elég hosszú lesz -ki másról tudnám a legtöbbet,ha nem magamról ! - ,úgyhogy a türelmetlen emberek bele se kezdjenek:
1976 December 8.-án születtem Budapesten.
1980-ig bezárólag egy -kb 15-20 percnyi-hang anyag maradt fennt utánam,amin a nővéremmel énekelünk,és verseket mondunk.
1980-1983-ig óvódába jártam,hajó volt a jelem,és akkoriból az 1982-es kiadású "Moncsicsi,és "Vuk" mese zenéi maradtak fennt emlékként bakelit kislemezen,amiket elég sűrűn hallgattunk,és énekeltünk.
Viszon úgy gondolom,hogy ez alatt az idő alatt,már az Édesapám,elég sűrűn hallgatta az autónkban a The Beatles ,"Let it be" albumát és az akkoriban még értékelhető EDDA 1981-es, második albumát : Kölyköd voltam, A hűtlen, A keselyű stb.
Ezek a zenei anyagok hihetetlenűl tetszettek akkoriban,és így a mai napig bennem van ,ahogy a kocsink hátsó ülésén ücsörögve ,kb 5 évesen,meghülyülten élveztem ezt a zenei dolgot.
1983-tól elkezdtem általános iskolába járni.
1984-től jött a Máté Péter féle nagylemez : "Elmegyek",-amit szintén soha nem dobnék ki.
1986-ig bezárólag-9 és 1/2 éves koromban-az Édesapám Gyulán történt vízbe fulladásáig,nagyjából ezeket a zenéket hallgattam,de az akkori,TV adások által kapott populárisabb-talán mára már egy kissé alternatív- zene is bejött.Például az Alphaville 1984-es "Forever Young"-ja,az A-HA 1985-ös muzsikái,és Michael Jackson számai is igencsak tetszettek,akit 1983-tól jeleznek a zenei világban mint szólistát.
1986-ban talán volt már némi behatása,az akkori-mára az egyik legklasszikusabb- "Black Celebration" című DEPECHE MODE albumnak,de a tömeg zene szeretete még 100%-osan megvolt.
1987-ben,10-11 éves koromban,jött a zenekar "MUSIC FOR THE MASSES" című zseniális albuma,és ezzel egyre jobban erősödött a banda iránti szeretetem.Mindezt már akár fotóval is tudom igazolni,mert egyszer amikor az anyámék elmentek valahová, az üres lakásunkban a nővérem mondta,hogy mindent vegyek magamra ami otthon van,és fekete cucc-mivel ez az öltözködési szín ,erősen jellemezte akkor a DM-et-,majd ő lefényképezi.
Úgyhogy a fekete bőrdzsekitől,a fekete fílcig-ami a számból lógott mint egy cigi-és a fekete walkmanig a kezemben,meg lett örökítve a dolog.
1988-ban jött a "DEPECHE MODE 101"-című koncert albuma,és addígra már nagyon beütött a zene,tökéletesen tetszett,és Béla barátomnak-kissé lentebb majd megemlítem még-meg is vettük a szülinapjára.
1988,azért is volt egy fontos év az életemben,mert ekkor buktam meg 5. osztályban oroszból és matekból.
Matekból át is mentem,de az orosz miatt vissza buktam az 5.-be,viszont egy rohadt jó osztályba kerültem,abba,ahol szintén voltak már DM rajongók.
Az akkori politikai rendszer már nagyon lehanyatlóban volt,az utolsó napjait élte,úgyhogy egyre csak jöttek be a külföldi zenék,és a Mode mellett,már a Phil Collins féle-kissé rockosabb- GENESIS is nagyon bejött,de igazából még egyik sem tudott felűl kerekedni a tömegzenén,maximum erősen bennem voltak.
1988-ban így az egyik nagy kedvencemtől-az akkoriban már hihetetlenűl jól futó- az Első Emelettől,még bakelitet vásároltunk.
1986 körül,már a lakótelepünktől 1 villamos megállóra levő VSZM Művelődési Házban,már élőben is láttam őket a Fun Klubjukban.
1989-ben aztán jött a "Magyar Depeche Mode",a BONANZA BANZAY 1. nagylemeze ,az "Induljon a Banzáj",és ezzel totálisan KILÉPTEM a tömeg zene szeretetéből.
Akkoriban kezdtem el Bonanza kocertekre is járni,és már a zenei ízlés külső jeleit is magamon fiseltem fekete ruhákon keresztűl,a DM-et ábrázoló nyaklánc medálig.
1990-ből még a Petőfi Csarnokban megtartott Bonanza koncert belépőm is megvan,ami első emléke,annak,hogy kezdtem otthonról kimozdúlni.
Az akkori általános iskolai osztálytársammal,Kelen Bélával-akiről fentebb már írtam,egy házban és egy folyosón laktunk,és az apukája koncertszervező volt a Petőfi Csarnokban,mint azt hallani is lehet egy REVUE ’86 koncert felkonferálásakor-már a Kretens zenekar "Amerikából jöttem" című albumát hallgattuk,és az előbb emlitett PeCsa koncert REVÜE ’86-ját,és aTizedes Meg A Többieket.
A Béla apukája-Isten Nyugosztalja!-segítségével, pedig teljesen ingyen,háromszor is bejutottunk a PeCsa,Bonanza Banzay koncertjeire,a kint ácsorgó hatalmas tömegektől abszolút függetlenűl.
1991-ig sokáig ez a két banda befolyásolta az életemet,
( : DEPECHE MODE+BONANZA BANZAY) de már a Dark stílus,és a volt magyar alternatív bandák -A.E Bizottság,Kontroll Csoport-szeretete is erősen bennem volt.
1991 nyarán,7. és 8. osztály között jött egy elfelejthetetlen nyár,amit -a szintén visszabukott volt osztálytársamnak- a Pintér Laciék lakásán,és egy játtszótér rakéta mászókájának e tetején,csavarlazítót szipózva töltöttünk,és folyamatosan Kontrollt,Bizottságot ,Sziámit meg Dark zenéket,főleg The Cure-t,és Sisters of Mercy-t hallgattunk.
1991 végén ismerkedtem meg végül,szintén még az általános iskolában Bak Dávid barátommal,aki egy ideig "Ötödik" becenéven futott.
1992-től vele és Nagyival,vagyis Nagy Balázzsal ,aki egy időben a "Harmadik" volt-de a becenév csak rajtam ragadt meg egyedűl, 1993 január 1. szilveszterétől-már elég aktívan jártunk az akkori alternatív bandák koncertjeire,és az 1992-es Népstadion beli Guns ’n’ Roses koncertet is láttuk,ami a első külföldi zenekarom volt élőben.
Az 1992-se év,pedig szintén döntő volt az életemben,mivel akkoriban még nagyon sűrűn jártunk a Fekete Lyuk-beli vasárnapi dark klubbokba,de a Nagyi spanjainak a koncertjeire is eljárogattunk.
Ez volt az akkori FŐ.S.PED. nevű -Fővárosi Segéd Pedálozók-nagyon fasza kis Punk banda,akik évekkel később fel is kerültek egy számmal az 1. Genyó Szívó Disztroly válogatás kazettára.
Ekkorra már az öltözködési stílusomat is kezdtem Depeche Mode-osról, PUNK-ba váltani.
Az erős The Exploited ,és ETA hangzás meglehetősen lecsengett a FŐ.S.PED zenéjéből,de a korai ’90-es évek hangulata-még közel voltunk ugye az akkoriban végetért legendás ’80-as évekhez-is jellemző volt rájuk,vagyis az akkori koncertjeik,MOCSOK jók voltak,és így sohasem törölném le az első, személyes élményt nyújtó punk bandám ,koncert felvételét.
1992-ben pedig végre,bővebben megismerkedhettem egy Karel nevű ember által kiadott NOSZTALGIAEGYVELEG válogatás kazettával,amiből összesen 100 db készült,20 forintos jelképes összegért árulták,és a ’80-as éveket sírta vissza,az akkori punk bandák felvételeivel.
90 perces kazettaként,bőven kaptam egy nagy rátekintést az akkoriban működő zenekarokról,úgyhogy ez a kazetta volt a fő motiválója annak,hogy tökéletesen rááljak,az azóta is számomra legfontosabb zenekarok szeretetére.
1993 nyarán pedig végre beütött a tettlegességi szint is,amivel létrejöhetett a legelső ,PARAZITÁK nevű zenekarom.
Node haladjunk az idővel,ugorjunk egy nagyot-15 évet- és térjünk át a napjainkba :
Jelenleg nem dolgoztam az elmúlt egy évben abszolút semmit,mivel komoly szintű epilepsziás betegséggel rendelkezem,és így 2-3 hetente kellett váltogatnom a munkahelyeimet,ami már elviselhetetlenné tette a mindennapjaimat.
Három év után egy főiskolát hagytam abba ,mert képtelen voltam folytatni,a nevesincs iskola,nevesincs szakját.
Két legfontosabb elfoglaltságom az aktív olvasás,-Robert Merle,George Orwell,Gabriel Garcia Marquez,Karinthy Frigyes,Bret Easton Ellis stb.-és az aktív zenehallgatás.A zenei ízlésemet lehet akár alternatívnak is nevezni,mivel elég sokszínű.
A Depeche Mode ugye az alap zenekar,de a Dark-Gótikus stílus(:The Cure,Fields of the Nephilim stb. ),az Ipari zenék( :Einstürzende Neubauten,Swans stb.),klasszikus és jelenbeli punk bandák szeretete (Ramones,The Fall,Buzzcocks,X-Ray Spex,Dead Kennedys,Good Riddance,Rise Against,Millencolin stb),Hard-core és metál zenék (7 Seconds,Gorilla Biscuits,Unearth,Killswitch Engage,ős Pokolgép stb),SKA (The Mighty Mighty Bosstones,Mad Caddies,a hihetetlenűl fasza Skanzelizé,Flúgos Futam,a klasszikusabb zenék(pl :Beatles,Queen stb.) Rap zenék(Beastie Boys,Cypress Hill,stb.)és a rohadt jó hegedűs gyerek ,a Lajkó Félix is. Viszont a legnagyobb hatással a ’80-as évek magyar punkja és alternatív zenéje VOLT és VAN is rám :pl a Tizedes meg a többiek,Marina Revüe,Modells,Lenin Krt.,Kontroll Csoport,URH,az ős Bikini Nagy Feróval,rohadt jó alap zene!
Jelenleg csak nagyon ritkán járkálok már koncertekre,mivel 6 fajta gyógyszert szedek,illetve egy agyi műtét is kilátásba van helyezve.
Barátnőm az négy éve nincs,de iszonyatosan vágyom egy tartalmi kapcsolatra.
Sziasztok! Punks Not Dead! :7.
Érd 2008 december 07. vasárnap 22.23

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.
Erkölcsrendészek hírek
2008. december 4., csütörtök, 06:37
Jelenleg,2008-ban,gyakorlatilag teljesen megszünt a zenekartagok közötti kapcsolat. 1./ Az alapító társ Dazsi  ...
Adatok
Punk, Post punk, New wave
http://www.hunderground.hu/zenekar
herczegpeter@freemail.hu