Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 13 
¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Götebor zene - anyatej helyett!

Götebor zene - anyatej helyett!

2005. szeptember 9. (péntek): Sin of Kain, Testimony, Casketgarden; Kék Yuk

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2005. szeptember 19., hétfő | Írta: Lanyó

Magazinunkhoz újabb munkatárs érkezett, mégpedig Lanyó, és egyből a a kék pokol legmélyebb bugyraiba ereszkedett le, hogy beszámoljon nektek a Sin of Kain, a Testimony és a Casketgarden közös, péntek esti könnyed gyalulásáról.

Nehéz lenne pontosan felelevenítenem, hogy is jutottam el a Yukba, lényeg, hogy megérkeztem. Legnagyobb bánatomra a Sin of Kainról lemaradtam- méltó büntetés ez a későn érkezőnek!- ám mindenki egyetértett abban, hogy igen jó koncertet nyomtak. Mint Hjulessel (SOK basszusgitár) váltott későbbi beszélgetésemből kiderült dolgoznak az új számokon, ami még progresszívebb, izgalmasabb zenei megoldásokat rejteget számunkra- ezek közül is lehetett hallani néhányat. Billentyűvel fűszerezett muzsikájuk hangzásvilága leginkább az Arcturuséval rokon.

Kiheverve a késedelem okozta csapást s felbuzdulva, hogy azért nem maradtam le mindenről, gyorsan magamhoz szólítottam egy sört. Igen lendületes és súlyos koncertet nyújtott a Tesstimony legénysége. Sajnos a nézősereg hiányzott, de aki ott volt, az magabiztosan nyomta a headbanget. A hangosításra sem lehetett panasz, bár az egyik gitár mintha kicsit tompán szólt volna,de ez csak szőrszálhasogatás. Valóban kevesen voltunk,de ez nem vette el a banda kedvét. Dallamos death metal zenéjük hasította a színpadot, s nem tudtam megállni, hogy ne csatlakozzak a fejrázók lelkes csapatához. A súlyos doom szerű riffek, a középtempós bólogatás és a grind reszelés mind vérükben van. Egy perc üresjárat nélkül gördültek egymás után a dalok melyek úgy véstek, mint "Krisztust a töviskorona.." Utolsó számként a Casketgarden énekesével adtak elő egy At the Gates dalt- a mély gyűlöletes hörgés és a károgás félelmetesen jó egyveleget alkotott. Utoljára az tetszett ennyire, mikor Csató és Farkas Zotya közösen adták elő a Töredéket. Mindenesetre kár, hogy ez volt a banda idei utolsó koncertje.

Záró zenekarként a Casketgarden lépett színpadra. Izgatottan vártam koncertjüket annál is inkább, mivel még -szégyen,de nem találkoztam velük élőben. Ezek az arcok még anyatej helyett is götheborg zenét kaptak! Bár az első dal még inkább puhatolózásnak tünt, s kezdtem is félni, hogy nem lesz komolyabb mozgolódás, gyorsan helyreálltak a dolgok. A színpadon is beindult a darálás és csak úgy ontották egymás után az ikergitáros riffeket. Nagyszerűen szólt a banda, s ez csak tovább fokozta az egyébként is remek hangulatot. A Carcass feldolgozásnál az adrenalintól és sörtől túlfűtött fejek pogóban törtek ki. Állat volt! Nem gondoltam, hogy az est folyamán ez is be fog következni. Elhangzott egy-két új nóta is, és ha jól emlékszem egy Golgoth dalt is nyomtak a srácok. Volt itt a végén minden mint Bécsbe:) Visszatapsolás, villázás, ami kell. Remek hangulatban zárult az est, s vele együtt a Yuk is. Még egy utolsó sörpárlatos lélégzetvétel aztán irány vissza a koliba..

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.