Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 02 
¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Flaming Cocks (CZ) @ Amigó Bár

Flaming Cocks (CZ) @ Amigó Bár

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2006. november 14., kedd

A rockabilly és a punk keresztezésével a nyolcvanas évek elején kialakult psychobilly műfaj az új évezredben új erőre kapott, és a közelmúltban hozzánk is ellátogatott a színtér több neves képviselője. A magyar közönség a januári budapesti Demented Are Go koncert egyik előzenekaraként ismerhette meg a most Prágából ismét Budapestre látogató Flaming Cocks zenekart, akiknek zenéjében a Misfits, a Turbonegro, és a Mötorhead behatások keverednek a Mad Sin, a Peacocks, vagy akár Elvis Presley munkásságával.

A srácok szerint ezen keverék legjobb meghatározása a turbo rock?n?roll, s nemrég megjelent Cockain című albumukkal éppúgy rászolgáltak erre a címkére, mint a koncerteken tapasztalható lendületes előadásmódjukkal.

A punk rock és a különböző rockafil műfajok között a Ramones a legfőbb összekötő kapocs. Az idén tízéves Bankrupt zenekart gyakran hasonlítják a Ramoneshoz, és nem is alaptalanul. Az idén nyáron megjelent, Shorter Than Danny DeVito című új lemezén eddigi legjobb formáját mutatta a Bankrupt, amit a lemezről külföldön és idehaza megjelent egyöntetűen pozitív kritikák is bizonyítanak. A zenekar az új lemez megjelenése óta először lép fel Budapesten, és a közeljövőben nem is lesz több lehetőség itt megnézni őket.

A Burning Vampires zenekart a hazai psychobilly/rockabilly színtér két veteránja hozta létre még 2003-ban, de a jelenlegi felállás, amelyben egy hazánkban élő holland gitáros is helyet kapott, csak a közelmúltban alakult ki. A zenekar fellépett az utóbbi idők több jelentős psychobilly megmozdulásán. Előzenekarként szerepeltek a műfaj-alapító Meteors, a Klingonz és a Phantom Rockers előtt is, így a psychobillyt a rockabilly felől megközelítő hangzásuk jól ismert már a műfaj közönsége számára.

A három zenekar fellépésének helyszíne a főváros legrégebbi és legnépszerűbb rockabilly klubja, az Amigo lesz. Az esemény a HungaroConnections II. rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre.

Flaming Cocks (CZ), Bankrupt, Burning VampiresKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.