Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 17 
¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Stainless Steel : The Plague (lemezelőzetes)

Stainless Steel : The Plague (lemezelőzetes)

Rovat: Lemezkritikák | Felkerült: 2006. november 14., kedd | Írta: Tone-deaf

Egy háromszámos lemezelőzetest juttatott el hozzánk a zenekar. Mégpedig úgy, hogy egy zenekari linkről tölthettem le mp3-ban a számokat, a borítót, egyebeket. Rövidesen sikerült elkevernem a számítógépen a cuccot, majd mindenféle rendszerösszeomlós, vinyómeghalós élményeim is voltak. Már-már azt hittem veszve az anyag, szerezhetem be újra valahogy, mikor rábukkantam!

Némi hányattatáson mentek át a dalok mire sikerült meghallgatnom őket, de szerencsére a zene minőségére mindez nem volt, nem lehetett hatással! ?

Aki kicsit is jártas a magyar metalban az tudja, hogy nem kezdő zenekarról van szó. A The Plague a csapat negyedik nagylemeze lesz, ha elkészül végre, hisz énekescsere és egyéb nyalánkságok miatt több mint másfél éve dolgoznak rajta a fiúk.

Az első két lemezt (The Fable Of Prowess ? 1998, Wigant ? 2000) a gyermekbetegségeikkel, tökéletlenségükkel együtt is szerettem, szeretem. A harmadik (Red Heat Within ? 2002) azonban valahogy elszaladt mellettem, első hallásra nem tett rám mély benyomást és így alaposabban el sem mélyültem benne.

Itt van viszont most ez a három dal és igen kellemes hallgatnivaló. Úgy érzem, hogy változatosabb, élvezetesebb és sokkal kidolgozottabb, mint eddig bármi, amit a zenekartól hallottam; és ami igen fontos még, hogy a gitáros Kreisz József igen jól teljesít a mikrofonnál! Nem énekli le a csillagot az égről, de ez nem is követelmény!

Az első dal a Beyond The Clouds egy gyorsabb nóta igen kiváló billentyűfutamok?kal, melynek bevezetőjében én egy pici Bachos ízt is felfedezni véltem.

A Memories ahogy címe, illetve annak hangulata is utal rá, egy melankolikusabb; akusztikus témával kezdődő, középtempós dal, nagyon fílinges és a nótához nagyon passzoló szólóval.

A harmadik nóta az atmoszférikus szintilebegtetéssel, majd -futammal kezdődő Bewildered, melyben jó kis őrlés és poweres szaggatás egyaránt hallható.

Mindhárom dalra jellemzőek a fogós refrének, a jól felépített kórusok, a dallamos részeket is felvonultató gitárszólók, tehát amit hallhatunk az jól megkomponált, klasszikus alapokon nyugvó heavy metal a jobbik fajtából.

A csapat saját stúdiójában rögzített nóták hangzására sem lehet különösebb panasz. Arányosan és elég dögösen szólnak, bár a basszust talán lehetne picit előrébb hozni, de az is lehet, hogy csak az mp3 nyelte el a mélyeket?

A lemezelőzetesen hallhatóak alapján én nagyon várom a teljes lemezt, mert ha ezt a színvonalat sikerül végig tartani az albumon, akkor igen nívós hallgatnivalóval szolgálhatják ki rajongóikat és szerezhetnek újakat!

(Tone-deaf)

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.