Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 20 
¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | F.O.S. a Volt-on

F.O.S. a Volt-on

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2006. július 12., szerda | Írta: Tone-deaf

Két koncertet vártam nagyon a Volt fesztivál pénteki programjából: az F. O. System és a The Cult egyaránt exkluzívnak számító fellépését. Épp egy Toi…-ban üldögéltem a nagyszínpad szomszédságában, no nem dolgomat végezve, csak arra várva, hogy alábbhagyjon, vagy esetleg elálljon az igen nagy lelkesedéssel szakadó eső, amikor az F. O. a húrok közé csapott.

Mondanom sem kell, hogy zuhogó eső ide, égszakadás oda, lóhalálában rohantam a színpad elé, meg sem állva a második sorig, hogy mielőbb részese lehessek annak az élménynek, melyre több mint tíz éve várok, s melyről a tavaszelőn, Pesten apró szervezési hiba miatt lemaradtam. Nem nagyon kellett furakodnom, mert bár nem voltunk kevesen, talán az esőnek köszönhetően nem voltak igazán tömöttek a sorok.

A csendesen, de bőséggel ömlő égi áldást mintha a zenekar vagy a szervezők rendelték volna hangulati aláfestésnek a fenséges zenei, szövegi melankóliához.

Már az első hangoknál elragadott a bandából és a közönség többi tagjából áradó lendület és lelkesedés, így nem tudok és nem is akarok dalcímek felsorolásával vesződni. Az élményeimről írnék…

Nem én voltam az egyedüli, aki hamar "befolyás" alá került. Sok, Matyiék mágiájától felhevült férfi társamról lekerült a nedves vagy talán már ronggyá is ázott póló s félmeztelenül roptuk a táncot, fújtuk a nótát. Csak a hölgyek fogták picit vissza magukat, de ők is csak vetkőzés terén.

Ahogy egyre-másra sorjáztak a dalok, és Matyi szavai által lassan kiénekeltük magunkból múltunk és jelenünk összes fájdalmát, kudarcát, szomorúságát, melankóliáját, mintha egyfajta megtisztító szertartáson estünk volna át, melynek ugyanúgy szerves részét képezte az arcunkon, testünkön jótékonyan végigcsordogáló eső, mint a muzsika és a gondolatok varázslatos ereje.

Időnként hátra néztem és örömmel konstatáltam a csillogó szemeket, az átszellemült arcokat és azt, hogy a mennyei könnyek ellenére egyre többen élveztük a dalokat, melyek újabb és újabb embereket csalogattak a színpad elé a sátrakból és az ereszek alól. Jó volt látni az egyszerre mozduló testeket, az egyszerre nyíló ajkakat, az ugyanattól és ugyanazért ködös tekinteteket. Megint adott az élet pár feledhetetlen pillanatot, amikor mindenki valahová, valakikhez tartozónak érezhette magát.

A tömeg hullámzott és énekelt, a srácok pedig fantasztikusan teljesítettek a színpadon. Nem volt sok duma, mellébeszéd, csak zseniális dalok, kiváló, szuggesztív előadásban. Külön kiemelném Zana (Ganxta Döglégy) Zoltán precíz, feszes, húzós dobolását, amely igen kellemes meglepetés volt számomra, és amely biztos alapot nyújtott a kitűnő produkcióhoz.

A koncert végén volt két ráadás dal, s bár még sokáig elnéztem, elhallgattam volna a zenekart, nem maradt bennem hiányérzet.

Aki ott volt az tudja, miről beszélek, aki nem, az pedig amint teheti, pótolja mulasztását és menjen el F. O. System koncertre! A pénteki teljesítmények alapján, igazán érdemes!

T-d

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó fesztiválok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.