Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Vérszívó jodlerek

Vérszívó jodlerek

Ismét Spots Klub

Rovat: Red Hole / Blue Hell | Felkerült: 2006. május 4., csütörtök

Ismét kellemes péntekesti elfoglaltságot kínál a Spots Klub, kicsiknek és nagyoknak. A zenekarok felváltva beleznek és ölnek, jódliznak, vagy zúznak. Már látom lelki szemeim előtt, hogy lökdösi egymást az élőhalott jampi és egy bőrnadrágos bajor.

Ska, swing, dixie, punk, psycho –és rockabilly alkotja azt az eredeti táncos-belezős muzsikát, amit Yellow Spots-nak szokás nevezni. A fúvós instrumentumok mellett a hangszerpark részét képezi egy igazi csattogós nagybőgő is, amit egy igazi fennakadt szemű rakkendroller kezel. Az egyre több művérrel operáló (háhá) frontember által megformált pálinkaosztó zombi figurája lassan városi legenda, a Yellow Spots pedig már Európa szerte terjed.

A látványos színpadi tevékenység, a gyilkolásra ösztönző zene és a morbid szövegek mellett kötelességem megemlíteni, hogy még mindig klubokban szólnak a legjobban. A Kék Yuk egy klub.

A Káderek zenekar (ha nem hazudnak, és ők tényleg ex-Kolléga és Káder), skate punkban utazik. Lendületes dalaikat két gitárral adják elő baseball-sapkában, és van számuk a tengerpartról. Úgy emlékszem.

A megnyerő, Blood Sucking Zombies from Outer Space névre hallgató osztrák psycho zenekar ködös mitológiájával nem jöttem tisztába, viszont az általuk művelt dallamos psychobilly és bőrpofa-imidzs álmaiban visszajár. Az ijesztő színpadi szerelés és a menő zenésznevek ellenére maga a zene meglehetősen könnyen fogyasztható, sőt még szinti is van benne (bár ettől sem ijesztőbb, sem könnyebben fogyasztható nem lesz).

Békésebb vizeken evez a Spatzen Jodler Sextett, akik az autentikus svájci népművészet terjesztését egyfajta küldetésnek tekintik. I. ifj. Tóth Sándor, derecskei származású jódlikirály és csapata (jórészt Lyuhász Lyácint Bt. tagok) már magával Komár Lászlóval is összetűzésbe kerültek, nem is beszélve a sramlit haj-metállal keverő birkapásztorokat nehezen tűrő jó ízlésemről.

A műsor 20:00 órakor kezdődik, a belépés pedig 500 forintba kerül. Egyáltalán nem drága. Megéri. Menjél.

Rovar

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.