Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 24 
¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | No még ögyet!

No még ögyet!

Gecizők és társai...

Rovat: Red Hole / Blue Hell | Felkerült: 2006. április 18., kedd

A magyar punk-életet akkor sem nevezném érdekesnek, ha egy izzó fogót nyomnának az orrom alá, viszont időnként előfordulnak megmozdulások, ahol olyan zenekarok kapnak lehetőséget, akik elütnek a megszokott masszától. A zenekarok megítélése a közönségre van bízva, abban viszont biztos vagyok, hogy a kényesebb ízlésű hallgató sokkal inkább megtalálja a számítását itt, mint egy könyörületességre buzdító koncerten, vagy BMX versenyek megnyitóján.

Az alkalmilag trióvá apadt Rovátkolt Barom zenekar tervei szerint ezúttal is inkább a zajra helyezi a hangsúlyt, mint a zenére. A csoport elsődleges törekvése a harsonajáték sikeres beépítése a fiatalos punk zenébe, oly' módon, hogy az minél jobban zúgjon. A Fiksz rádió sztárjai 21h-kor kezdik meg műsorukat, az imidzs ellenére pontosan.

Az idősödő Pozsonyi Ádámon időnként -érthető, a korral jár - el-
eluralkodik a nosztalgia. Ilyenkor párás tekintettel ad egy Gecizők
koncertet. Kiáll a színpadra, végigsimít deresedő koponyáján, és
bekonferál valami otromba szövegű dalt. A közönség tombol. Esetleg felmászik valaki a színpadra, és elmagyarázza, szerinte miért nem kéne bántani a rokkantakat. Ilyenkor nevetünk. Az "érzéketlen" kategóriában vezető zenekar még mindig képes összehozni az embereket egy kiadós ízetlenkedésre. És ez jó.

A gödöllői Szemérmetlen Ajkak zkr. a blues felől közelíti meg a műfajt, hangulatilag a nyolcvanas évek alternatív zenekarait idézve, gondolok itt elsősorban a Kontroll Csoportra. Számaikat egyedivé teszi a sokszor együtt éneklő férfi és női hang, nem áll tőlük távol a mélabú, a fülledt erotika és zakóhányás sem.

A beugró mindössze 500 Ft, öreg hiba ezen eseményről lemaradni!
Rovar

Egyszemélyes Hadsereg, Rovátkolt Barom, Szemérmetlen Ajkak, Gecizők Kamarazenekar, The Silhouette Trans FormanceKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.