Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 15 
¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | The Trousers, Alan McGee-Death Disco

The Trousers, Alan McGee-Death Disco

2006. február 18. szombat, Trafó Bár Tangó

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2006. március 17., péntek | Írta: Amy

Kissé bizonytalannak tűnhetett a Trousers Alan McGee előtt történő fellépésének megvalósulása, sőt az is érdekesnek ígérkezett, hogyan oldja majd meg “feladatát" a zenekar a koncerten, hiszen új dobossal és gitárossal léptek színpadra.

A fiatalemberekről nem sokat tudok, de becsületükre legyen mondva, nem okoztak csalódást, bár a Roland helyére került új gitáros sokszor nem vett részt egy-egy dal eljátszásában, ami alapjában véve inkább csak furcsa mint zavaró, talán még nem volt ideje minden számot megtanulni...

Csalódást inkább a csúszással kezdő Trousers összteljesítménye nyújtott, amelyre - bár most lépett fel először ebben a felállásban a formáció - igazi magyarázat nincs, inkább arról van szó, hogy hiányzott az átütő erő és a lendület, az energiahullám, amely magával ragadja a nézőt, és egészen a koncert végéig fogságban tartja. Hiába tetszettek a gitárriffek, a dalok hangzásvilága, a garázsrock-feeling, nem éreztem az alapot, amelyre maga a zene támaszkodhatott volna. Úgy tűnt, mintha nem lenne határozott szerkezete a számoknak, amelyre felépülhetnének. Az énekhang sem kifogástalan, de a gyors dalokhoz -ahol kevés a kitartott hang- tökéletes.

A téves következtetések elkerülése végett: nem volt rossz a koncert, de játszott már ennél sokkal jobban is a zenekar, és - bár visszatapsolták - ez a felejthető fellépések közé tartozott.

Emlékezni a szerzetes ruhába öltözött csörgős, vokálozó srácra érdemes, aki szigszalaggal betekert tornacsukát viselt, és a színpadon jelenlévők közül talán általa telt meg leginkább élettel a stage, hiszen minden energiáját összegyűjtve ugrált, táncolt, ahogy erejéből telt.

Elhangzott az összes ismert és kevésbé ismert Trousers-szerzemény, a jól sikerült In Another Time is, melyből videoklipet is készített a zenekar.

Miután a Trousers elhagyta a színpadot, Alan McGee vette át az irányítást, amit a Trafóban bulizók felemás reakcókkal fogadtak. McGee a sok-sok indie szerzemény mellett Madonna-t és Nirvana-t is játszott, és végül sikerült az embereket táncra perdítenie. Ugyanakkor már korábbi budapesti trafós tartózkodása során is kiderült, hogy a Death Discotól sem fog senki mélységes extázisba merülni, arra azonban kiválóan alkalmas, hogy kis alkoholos rásegítéssel kellemes táncot lejtsünk szombat este.

-amy-

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.