Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 03 
¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Amerika meg Svédország jönni Magyarország

Amerika meg Svédország jönni Magyarország

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2003. október 27., hétfő

Jakab Zolitól (énekes/szervező nagyember) kaptunk koncertajánlót egy kisebb atomcsapásról, tehát: "2003. november 9-én egy nagyszabású hardcore/metal fesztiválnak ad otthont az óbudai Vörös Yuk (III. ker. Fényes Adolf u. 28.). A koncert szervezői időről-időre felbukkantak nagyszabású koncertekkel/fesztiválokkal (ld. Death And Roll fesztivál 2002. július 23., vagy a Converge fellépése Gödöllőn), és büszkén jelenthetik ki: ezúttal is sikerült egy rendkívül nívós mezőnyt összehozni."

Az estet két hazai zenekar, az egyre nagyobb rajongói bázissal rendelkező gyömrői-budapesti Blood Is Fire, akik a durva metal hatású hardcore zenét keverik fülbemászó dallamokkal, valamint a Newborn romjain alakult, első lemezét nemrég Of Bitterness And Hope címmel kiadó Bridge To Solace kezdik.

A fesztivál első fellépője a svéd Nine (Burning Heart Rec.) lesz, akik nem először turnéznak idén Európában, mivel a szintén svéd Entombed és az At The Gates énekes Tompa 3-ik zenekarának, a Disfear-nek társaságában már pár hetet lehúztak az európai klubokban. És hogy mire is számíthatunk? Ezek a srácok elkötelezett hívei a rock and roll-nak, és úgy szólnak, hogy soha nem lesznek képesek letagadni honnan is jöttek...

Utánuk egy európában először bemutatkozó zenekar, a detroiti Walls Of Jericho (Trustkill Records) következik, akik, a Catharsis-ból jól ismert Jesus L. Pecador dobossal megerősödve két év szünet után tértek vissza a zenei világba. Következő nagylemezük All Hail The Dead címmel jelenik meg a tengerentúlon talán legnagyobb független hardcore kiadójánál, a Trustkill Records-nál (Poison The Well, Open Hand, Bleeding Through, 18 Visions, Throwdown otthona szintén). Mániákus dobjátékkal megfűszerezett durva modern hardcore zenéjük eddig osztatlan sikert hozott nekik Európában. Érdekesség lehet, hogy csakúgy, mint az Undying esetében a mikrofon itt is egy apró hölgy kezében van, finomkodásra azonban senki ne számítson. A zenekarban ezúttal egy kisegítő basszusgitáros játszik ideát, Rich Thurston, akit a hardcore körökben a Culture, Until The End, Terror, One Nation Under és még sok másik zenekarból ismerhetünk.

A Walls Of Jericho turné co-headliner zenekara pedig nem más, mint a tavaly hazánkban 3 koncertet (Death and Roll fest, Sárvár, valamint Sziget 2002 - Metal Hammer színpad) adó észak-karolinai Undying (One Day Savior Records). Talán ők azok, kik a legkevesebb bemutatásra szorulnak, hiszen sokan kedvelik hazánkban a magával ragadó, In Flames szerű dallamos gitárjátékot női hörgéssel, valamint szélsőséges hardcore-al ötvöző zenekart.

A főzenekar szerepét ezúttal az elmúlt pár évben kiugró népszerűségre szert tevő The Hope Conspiracy (Equal Vision Records) tölti be, akiknek ez második európai turnéjuk, ez év elején a Victory Record-os Snapcase előzenekaraként már jártak ideát az öreg kontinensen. Talán a 21. századi Unbroken-ként tudnánk leginkább aposztrofálni ezt a zenekart, amely azon zenekarok közé tartozik, amelyek lehengerlőek mind korongon, mind élőben.

A koncert este 19 órakor kezdődik, kapunyitás 18 órakor. A belépő ára helyszínen 3000, elővételben (Nemart, Wave, Speed - Mammut 2) 2500 forint.
Info: antitouristguide@hotmail.com

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.