Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | "A The Trousers egyéni hangzásvilággal rendelkezik, amit az is bizonyít, hogy még soha nem kaptunk olyan visszajelzést, hogy bármelyik konkrét együttesre emlékeztetnénk. Számaink szövegei angol nyelvűek, egy tucat saját dallal rendelkezünk."

"A The Trousers egyéni hangzásvilággal rendelkezik, amit az is bizonyít, hogy még soha nem kaptunk olyan visszajelzést, hogy bármelyik konkrét együttesre emlékeztetnénk. Számaink szövegei angol nyelvűek, egy tucat saját dallal rendelkezünk."

ABC Tehetségkutató interjúsorozat, VI. rész

Rovat: Interjú | Felkerült: 2005. november 11., péntek

Már nincs egy hét és megrendezésre kerül a Austrian Band Contest végső, magyarországi megmérettetése. Tehetségkutatóval kapcsolatban Kőváry Zoltán, a Moog melletti másik indie zenekar, a The Trousers énekes/gitáros/dalszerzője válaszolt a kérdéseinkre.

Milyen érzéssel, milyen esélyekkel vágtatok bele a megmérettetésbe?
Úgy gondoljuk, hogy a sikeres szereplés - amiben nagyon reménykedünk -egy jó lehetőség arra, hogy a határon túl, nevezetesen Bécsben is megismerjék a zenekart. Másrészt végre felhívhatja a figyelmet egy évek óta kibontakozóban lévő rockzenei hullám hazai értékeire is. És itt nem csak magunkra gondolunk: az általunk is képviselt műfajt itthon legalább fél tucat európai színvonalú zenekar műveli.

Most milyennek látjátok a helyzetetek a többi indulóval szemben?
Igazából a Moog- és a Pozvakowski zenekarokat ismerjük jobban, és körülbelül azonos eséllyel indulunk.

Véleményetek szerint mennyiben más ez a tehetségkutató a többi megmérettetéssel szemben? Láttok- e esélyt a külföldi érvényesülésre?
A személyes véleményem szerint a tehetséges zenekarok felfedezésének igazi útja az lenne, hogy az ebben érdekeltek lejárjanak a rock and roll természetes közegébe, a klubokba, megismerjék őket, és lehetőségeket biztosítsanak a számukra. Ennek ellenére örülünk, hogy az ABC az eddig megismert versenyeztetési formáktól eltérő jellegű, és jó fellépési körülményeket biztosít egy színvonalas szórakozóhelyen.
A külföldi érvényesülés minden zenekar vágyálma, de ahhoz, hogy az ehhez szükséges csatornák hatékonyan működjenek, Magyarországnak be kellene csatlakoznia végre az aktuális könnyűzenei vérkeringésbe. Ennek része volna, hogy a meghatározó külföldi együttesek turnéi ne csak Bécsig és Prágáig jussanak el, és ne csak évente egyszer, a Szigeten lásson a magyar közönség ilyen színvonalú produkciókat. Ha mindez a magyar popkultúra részévé válna, a magyar zenekarok is könnyebben kijuthatnának más országokba. Ja, és fel kéne már végre hagyni a "Magyarországon vagyunk, magyarul kell énekelni" dogmával is...

Éreztek-e a külföldi színtéren valamiféle hátrányos megkülönböztetést azért, mert kelet- európai országban éltek?
Én már több másik zenekar tagjaként léptem fel külföldön, és elmondhatom, hogy itthon több bosszúság ért a rossz koncertezési körülmények és a technikai személyzet hozzáállása miatt, mint Francia- vagy Németországban.

Játszottatok már a gondolattal, hogy mi lesz veletek, ha megnyeritek a versenyt?
Ahogy az angol mondás tartja: Előbb érjünk oda a hídhoz, aztán meglátjuk, hogy jutunk át rajta...

És ha nem?
Valószínűleg nem ez az egyetlen út vezet oda, ahova szeretnénk eljutni...

Mi a véleményetek a többi indulóról? Mik a kilátások egy ilyen széles műfajú skálán?
Úgy tudom, hogy sok induló, pl. metal stílusból érkezik, ami megnehezíti a kvalitások összehasonlítását. Reméljük, hogy a műfaji preferenciák nem fogják elhomályosítani senkinek a tisztánlátását.

Szerintetek befolyásoló tényezőként van- e jelen az épp aktuális zenei trend?
Mindig több fajta aktuális zenei trend van. A hiphop-RnB vagy a System of a Down féle metál vagy az electroclash a maga szcénájában legalább annyira trendi, mint a Franz Ferdinand vagy a Mando Diao- féle indiepop. Szerintem a trend kritikátlan követése ugyanakkora hiba lehet, mint a széllel szembeni pisilés.

Későbbi tervek? Koncertek, lemez, turné...
Szeretnénk hamarosan új felvételeket készíteni. Rövidesen elkészül első videoklipünk, amivel párhuzamosan egy maxit is "kiadunk", ami a single (In another time) számos érdekes remixét tartalmazza majd ismert hazai underground producerek jóvoltából. Az elkövetkező 1-2 hónapban néhány új nótát is ki kell dolgoznunk, tervbe van véve 1-2 vidéki fellépés is.

Mit üzentek az olvasóknak?
Csatlakozzanak a rajongótáborunkhoz a diaksziget.com-on, fórumozzanak velünk, járjanak koncertekre. Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk!

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.