Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | "Azt hiszem, ismerjük a korlátainkat, nem nyújtózunk tovább, mint ameddig a takarónk ér, szóval világsztárok leszünk!" - interjú a Honey bee-vel

"Azt hiszem, ismerjük a korlátainkat, nem nyújtózunk tovább, mint ameddig a takarónk ér, szóval világsztárok leszünk!" - interjú a Honey bee-vel

ABC Tehetségkutató interjúsorozat, V. rész

Rovat: Interjú | Felkerült: 2005. november 10., csütörtök

A zenekar 2005 februárjában jött létre (hirtelen felindulásból), de ebben a formában csak június óta létezik. Azóta elkészült tíz szám, meghívtak minket a Zöldpardonba, és a SZIN-re, úgyhogy nem panaszkodhatunk, mozgalmas évet fogunk zárni. A kérdésekre Benchic Kovács Zoltán válaszolt.

Honey bee
Milyen érzéssel, milyen esélyekkel vágtatok bele a megmérettetésbe?
"Lesz, ami lesz" érzéssel! Ez már a harmadik "megmérettetés". Idáig általában mindíg eljutottunk. Nagyon örülünk ennek az elismerésnek. Nem vagyok a szavak embere: köszönjük!

Most milyennek látjátok a helyzetetek a többi indulóval szemben?
Remek zenekarok jutottak be a tíz közé. Azt hiszem, elég erős a mezőny. Nem tudom megítélni az esélyeket, hiszen az élő szereplés döntő tényező. A demók alapján azt hiszem szoros verseny lesz. Győzzön , aki erősebb, magasabbra tud ugrani és nagyot dobni!

Véleményetek szerint mennyiben más ez a tehetségkutató a többi megmérettetéssel szemben? Láttok- e esélyt a külföldi érvényesülésre?
Ez a zenei versengés egy kicsit olyan mint a jégtánc, aki ismeretlen, szinte a semmiből jön, ráadásul vidékről, annak kevés az esélye. Remélem ez a verseny más. A külföldi megmérettetést már alig várjuk - már ha lesz rá lehetőségünk. A zenén kívül talán mellettünk szól az is, hogy az énekesnőnk Ausztráliában nőtt fel, sem a kiejtésén, sem az általa írt szövegeken nem érezhető a "szögedi íz" - legfeljebb az Ausztrál.

Éreztek- e a külföldi színtéren valamiféle hátrányos megkülönböztetést azért, mert kelet- európai országban éltek?
Hát persze! Nem hívnak a mocskosok!

Játszottatok már a gondolattal, hogy mi lesz veletek, ha megnyeritek a versenyt?
Játszottunk - a próbákon sokat. Nincsenek illúzióink, nagyravágyó terveink. Azt hiszem, ismerjük a korlátainkat, nem nyújtózunk tovább, mint ameddig a takarónk ér, szóval világsztárok leszünk!

És ha nem?
Akkor végünk van. Ez az utolsó esélyünk. A gitáros kollektív öngyilkosságot követne el, de csak ő.

Mi a véleményetek a többi indulóról? Mik a kilátások egy ilyen széles műfajú skálán?
Mi nem indulókat játszunk! Egyébként értem a kérdést, a túrós csusza, a paprikás krumpli, és a spagetti versenyén csak objektív döntés születhet - gondolhatnánk. De viccen kívül a bejutott zenekarokat meghallgatva él bennünk a remény, hogy létezik egy "szakmai-művészi" kritérium-rendszer, amelyet a "zsűri" szem előtt tart a végső döntés meghozatalakor.

Szerintetek befolyásoló tényezőként van- e jelen az épp aktuális zenei trend?
Szerintem persze, szerintem... Minket is befolyásol az aktuális zenei trend, a divat, a hangszerelések, hangzások. De csak az olyan trend, amely tetszik. Amit magunkénak érzünk.

Későbbi tervek? Koncertek, lemez, turné...
Koncertek, lemez, turné, lemez, turné, lemez, turné, lemez, lemez, lemez - mint a Beatles!

Mit üzentek az olvasóknak?
A puding próbája az evés! Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Ne dugjatok éles, hegyes tárgyakat a fületekbe! Ja és látogassatok el a honlapunkra és a koncertjeinkre!

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.