Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | "Az átlagéletkor nálunk alúlról súrolja a 19-et…" – interjú a Solutionnel

"Az átlagéletkor nálunk alúlról súrolja a 19-et…" – interjú a Solutionnel

ABC Tehetségkutató interjúsorozat, IV. rész

Rovat: Interjú | Felkerült: 2005. november 7., hétfő

És már itt is az ABC Tehetségkutató interjúsorozat 4. része, a Solutionnel, szokás szerint egy kis bemutatkozással kezdve: "A zenekar 2003 októberében jött létre a következő felállással: Tóth András ének, Tóth Berci gitár, Biksi Gábor basszus, valamint Szeremi Balázs dob. A kezdeti feldolgozások után megjelentek saját dalaink, melyek leginkább a nu metal kategóriába sorolhatók. 2005. márciusában felvettük első EP-nket (Whole down is a nameless soaring), amely 4 dalt és egy intro-t tartalmaz." A kérdésekre Tóth Berci válaszolt.

Milyen érzéssel, milyen esélyekkel vágtatok bele a megmérettetésbe?
Amikor feladtuk a demonkat, nem igazán gondoltuk, hogy bármi lehet belőle, igazából semmire nem gondoltunk csak feladtuk. Aztán ahogy telt az idő, és kiderültek részletek a tehetségkutatót illetően, egyre inkább kiváncsian vártuk mi lesz. Amikor megcsörrent a telefon, hogy bent vagyunk az első 10-ben, megnyugodtunk, hogy nem lett ez a demo olyan rossz és örültünk, hogy indulhatunk ezen a rendezvényen.

Solution
Milyen érzéssel, milyen esélyekkel vágtatok bele a megmérettetésbe?
Amikor feladtuk a demonkat, nem igazán gondoltuk, hogy bármi lehet belőle, igazából semmire nem gondoltunk csak feladtuk. Aztán ahogy telt az idő, és kiderültek részletek a tehetségkutatót illetően, egyre inkább kiváncsian vártuk mi lesz. Amikor megcsörrent a telefon, hogy bent vagyunk az első 10-ben, megnyugodtunk, hogy nem lett ez a demo olyan rossz és örültünk, hogy indulhatunk ezen a rendezvényen.

Véleményetek szerint mennyiben más ez a tehetségkutató a többi megmérettetéssel szemben? Láttok- e esélyt a külföldi érvényesülésre?
Ezen a tehetségkutatón nagyobb a tét, mint egy húrszett, vagy 1 nap studió idő. Itt ha bekerül egy banda az első 4-be, akkor egy nagy lehetőséget nyer. Meg persze ott vannak az értékes tárgyi nyeremények illetve studió idő is. És ami a legfontosabb: biztos vagyok benne hogy nagy buli lesz, pörgős és esemény dús! Ha bejutnánk az első 4-be, akkor persze hogy látnánk esélyt. Aki bejut az első 4-be, az mindenképp lát esélyt külföldi érvényesülésre, valamilyen szinten. Mert mégis Bécsben fognak játszani, egy nagyszabású tehetségkutatón, ami mindenféleképpen ugródeszka lehet.

Éreztek- e a külföldi színtéren valamiféle hátrányos megkülönböztetést azért, mert kelet- európai országból valóak vagytok?
Hát mi még nem nagyon, mivel még nem volt bulink külföldön. De nem hiszem, hogy ilyesmitől kellene tartani. Persze ha Amerikára, vagy Angliára gondolunk, ott biztos van megkülömböztetés. De környező országokban nem hiszem.

Játszottatok már a gondolattal, hogy mi lesz veletek, ha megnyeritek a versenyt?
A tíz zenekarból tuti hogy mindenki játszott már ezzel a gondolattal. Mint mi is. Biztos új útat venne a zenekar élete, eléggé pozitív irányba. Ennyit szoktunk játszani a gondolattal:), aztán azt mondjuk... majd kiderül...

És ha nem?

Ezen a versenyen senki nem veszít, senki nem úgy fog elmenni, hogy elégedetlen. Legalábbis mi biztos hogy nem. Szóval ha nem nyerünk, akkor is egy nagyon nagy élménnyel leszünk gazdagabbak és folytatjuk amit eddig csináltunk.

Mi a véleményetek a többi indulóról? Mik a kilátások egy ilyen széles műfajú skálán?
A mi első észrevételünk a többi indulóval szemben az volt, hogy mennyire nagy a kor külömbség, köztük és köztünk. Az átlag életkor nálunk alúlról súrolja a 19-et, van együttes ahol a dobos 1988 óta dobol, Balázs (dob) erre csak annyit mondott "Én akkor még beszélni sem tudtam..." Viccen kívül:) Mindegyik együttes nagyon jó, a maga stílusában. Úgy vettem észre, több a metal, és keményebb zene a felhozatalban. Szóval nem lesz egyszerű dolga a zsűrinek, az biztos!

Szerintetek befolyásoló tényezőként van-e jelen az épp aktuális zenei trend?
Mindenféleképpen. Akárki akermennyire tagadja, mindenki hallgat zenét, és ez hat rá. 12 hang van, és mind a 12 hang foglalt, szóval bármilyen zenére rálehet húzni egy épp aktuális trendet. Persze ebben is vannak fokozatok, hogy mi mennyire egyedi. Mi igazából nem követünk semmit, hanem amit érzünk, azt zenéljük. Lehetséges, hogy ez itt ott találkozik a trendel. Kövezzetek meg érte :) De inkább néha a trenddel találkozzon, mint mondjuk albán-proindustriális-ghotic-hell metállal. Nem? :)

Későbbi tervek? Koncertek, lemez, turné...
Tele vagyunk tervekkel. Koncertek is 3-4 fix dátum van, és jó pár szervezés alatt. Az új demónkat (HUMANITy) szeretnénk elöször is picit terjeszteni, hogy minél többen megismerjenek minket. Lemezzel még várunk, mivel hogy most voltunk nyáron studióban és nekünk ugye még suli van, van amelyikünknek érettségi. Akit érdekelnek az aktuális infok az nézze meg a www.solution.atw.hu -t (cd rendelés, polo, koncert dátumok, letölthető mp3). És mindenki jöjjön el A38-ra, és persze mondanom sem kell: szavazzon ránk! :)

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.