Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Extrém sport, erős rock vonallal

Extrém sport, erős rock vonallal

A Paradise Lost és a Tankcsapda is fellép az Extrém Sportszigeten

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2005. május 27., péntek | Írta: sziget.hu

Az év legextrémebb hétvégéjén – június 11-12-én – nem csak az extrém-, trend- és freesportok kedvelői, de a rock-rajongók is kedvükre csemegézhetnek. A korábban bejelentett koncertek mellett jó hír, hogy a dark-metál színtér első számú zenekara, a brit Paradise Lost, és hazánk legnépszerűbb rockbandája, a Tankcsapda is fellép az Extrém Sportsziget nagyszínpadán, a Népstadionkertben.

A Paradise Lost azon kevés dark-rock bandák egyike, amelyiknek sikerült kitörnie a műfaj rezervátumából. Rendszeresen játssza klipjeiket a Music Television, milliós eladásokat produkálnak, de mégsem olyan problematikus a megítélésük, mint a tinédzserek körében oly népszerű HIM-nek vagy éppen a Rasmusnak. Sőt, a Paradise Lostra nézve talán sértő is lenne, ha egy kalap alá vennénk a tinimagazinok címlapzenekaraival. Gregor Mackintosh és csapata olyan megkerülhetetlen, korszakos jelzővel is felcímkézhető lemezekkel állt a popkultúra nyilvánossága elé, mint amilyen a műfaj bibliájának számító Draconian Times, a One Second, vagy éppen az új, nagy visszatérésüket dokumentáló 2005-ös, Paradise Lost címet viselő albumuk.

A Szoborkert nagyszínpadán hallható koncert az év kiemelkedő pop-kulturális szenzációja lesz, tehát azok, akik szeretik a szimbólumokkal kicsipkézett, intelligens, sötét tónusú metált, azok számára kötelező gyakorlat lesz a koncert.

A Tankcsapda fellépése az Extrém Sportsziget másik meglepetéskoncertje. A rendezvény szervezői hazánk jelenleg kétségtelenül legnépszerűbb rockzenekarát nyújtják át különleges ajándékként a két napos zenei- és sportrendezvény látogatóinak. És, hát ki ne ismerné a Tankcsapdát? A másfél évtizedes múltra visszatekintő zenekar pályafutása során egymást váltó generációk kedvence volt és lett, Lukács László basszusgitáros-énekessel az élen afféle nemzedéki szócső – több nemzedék szócsöve -, sikeres lemezek és csupa-csupa rocksláger megalkotója. A Tankcsapda Extrém Sportszigetes koncertje tehát minden bizonnyal nem csak ajándék és meglepetés lesz, hanem ünnep is.

A zúzós hétvégén az a Budapestrockandroll négy zenekarral is képviselteti magát az idei Extrém Sportszigeten. Igazi rockandroll cirkusz, könnyed esti mulatság nehézsúlyúaknak a SportArénában, ahol a talpalávalót a Blind Myself, a Superbutt, a Subscribe és a Fish! szolgáltatja. Az extrém buli rockvonalát - a Szoborpark nagyszínpadán - az Alvin és a Mókusok és a Quimby zenekar is színesíti.

Az Extrém Sportszigetre a napi-jegyek, amellyel valamennyi programhelyszín szabadon látogatható, elővételben – 1700 forintos áron - az ismert jegyirodákban és lottózókban valamint a Nyugati téren felállított pavilonban kaphatók.

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó fesztiválok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.