Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 15 
¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Olasz streetpunk Magyarországon

Olasz streetpunk Magyarországon

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2005. május 8., vasárnap

Május 13-án és 14-én immár harmadszor látogat hazánkba az olasz streetpunk színtér egyik legismertebb és legelismertebb zenekara a Youngang. A meglehetősen aktív torinoi közösség egyik vezető alakulata leginkább a pozitív, segítőkész hozzáállásával és aktivizmusával vívta ki mindezt az olasz és európai szintéren egyaránt.

Első két ízben 2003-ban és 2004-ben a legendás Punkmaraton rendezvényen élvezhettük együtt dallamos muzsikájukat, fontos mondanivalókkal megtömött dalaikat. A csapat 1994 óta töretlenül járja utját, melynek egy állomása volt a tavaly év végén megjelent közös bakelit lemez a szombathelyi illetőségű Derkovbois-szal...

Az est másik torinoi szereplője az Oi! zenét sokszor hardcore-ral ötvöző Banda del Rione lesz. A Toro szurkolók tavaly megjelent második lemeze az utóbbi idők olasz felhozatalához képest igencsak kiugrott a mezőnyből. Ezt nem csak az bizonyítja, hogy az olasz szintér legnagyobb kiadója karolta fel a csapatot, a S.O.A. Records, hanem az eredeti, nyers, olykor fémes gitártémák; a kemény, smirglis ének és az azt kisérő dallamos tiszta énekvokálok is. Mindez nagy változatosságot jelentett a sablonos, szürke olasz streetpunk/Oi! mezőnyben. A csapat ezzel az új nyolc számos albummal a hazájukon kívül is rengeteg pozitív kritikát kapott.

Szombathelyen 13-án a magyar színteret a Derkovbois és az Iszonyat mellett a legendás, kompromisszumoktól mentes Liberal Youth képviseli majd, akik nem rég jelentkeztek egy DVD anyaggal, mely nem hiányozhat egy hardcorepunk arc gyüjteményéből sem.

Másnap, 14-én Budapesten valószínűleg utoljára lép fel ilyen formában a sokak által már unalmasnak tartott hazai streetpunk triumvirátus a Böiler, a Derkovbois és az Iszonyat. De most utoljára, csak úgy, mint egy hónapja, megint maguk alá gyűrik a lelkes publikumot! A Böiler új anyaga, a Nem bírunk már magunkkal MCD a koncerten már beszerezhető lesz! Ezen a hétvégén a Derkovbois új dobossal mutatkozik majd be a közönségnek, és az Iszonyathoz hasonlóan hamarosan elkezdik az új lemezük stúdió munkáit is, mely remélhetőleg a nyár végére elkészül.

Böiler, Iszonyat, Derkovbois, Youngang, Banda del RioneKapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.