Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 29 
¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Lengyel nap Fe-Ma-Le Fesztivál

Lengyel nap Fe-Ma-Le Fesztivál

Magyar Lolka vs. Lengyel Bolka a Magyar-Lengyel barátság jegyében

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2009. március 21., szombat

Fergeteges buli a Merlin Szinházban a Magyar-Lengyel barátság jegyében. Déluténi filmek: két filmszatira a 70-es 80-as évekből. Garantált vidámság a régi idők nem vesznek el csak átalakulnak...

Filmklub

18.00 "Dziewczyny do wziecia"
Lányok eladósorban (ff. lengyel filmszatira, rendező Andrzej Kondratiuk - 1982) 45 perc.
Három vidéki fiatal lány randizni utaznak Varsóba. Viszont akikkel randiztak volna nem jönnek el a megbeszélt időpontban, így a lányok kénytelenek új fiúkat megismerni. Ami nem is várat sokat magára. A lányok vágyálma, hogy inteligens, tanult (lehet doktor vagy mérnök) srácokkal randizhassanak. Viszont a férfiak kicsit színesítenek az életrajzukon, és még azt sem tudják hova vigyék a lányokat. Örök dilemma.

19.00 "Party przy swiecach"
Gyertyafényes party (sz. lengyel filmszatira, rendező Antoni Krauze -1975) 55 perc.
A ’80-as évek Lengyelországa. Egy a stílusában átlagon felüli házaspár, akik egy 1 szobás lakótelepi lakásban lakik és egy hangosabb szó is áthallatszik, nem hogy a szomszéd lakásból a csörömpölés, amit a szomszéd okoz, mivel a hajót épít. Megismerhetjük mennyire kellett kombinatívnak lenni a jegyrendszer idején. A házaspár egy vidéki nyaralás fejében rokonok érkezését várja. A készülődés alatt ismerjük meg a jegyrendszert, amikor a hús és szinte minden élvezeti cikk jegy ellenében volt kapható. Mégis mindent meg lehetett szerezni.

Filmekre belépés díjtalan. A filmeket magyar felirattal vetitjük.

Filmek utan koncert
Koncert a feltörekvő fiatal banda a DES DES játszik. Zenéjkben keveredik a Jamaroqui hangzás a nagy discorobbanás időszakával, de fellelhetjük a DAft Punk és Bee Gees elemeket is. a Hangulat garantált. Des Des feltörekvő fiatal csapat melynek alapjait Rudolf és Krystian rakta le. Az ő zene iránti szeretetük, imádattá alakult és valamit létre akartak hozni. Ekkor csatlakozott Karim, aki a dob hangszerek minden fajtáját felhasználja zenéjükben. Egy újabb stílus van kialakulóban. Az instrumentális elektronikus zene már alapjaiban egy fergeteges bulit varázsol elénk. Így a Des Des részben Pop de kifejezetten kemény elektronikus elemekkel, House és Chill Out stílusban. Sem a Daft Punk sem a Jamaroquai hangzás nem áll messze tőlük.

DES DES (PL)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.