Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 25 
¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Chumbawamba Acoustic (UK) Bettina Schelker (CH) @ Budapest, A38

Chumbawamba Acoustic (UK) Bettina Schelker (CH) @ Budapest, A38

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2008. november 5., szerda

A Chumbawamba egy új albummal és koncertprogrammal tér vissza hazánkba november 16-án. A huszonöt dalból álló “The Boy Bands Have Won”-című (A fiúzenekarok győztek) albummal felszerelkezve jönnek az A38 Hajóra. A mostani album akusztikus és folk zenei alapra épül, amely az ének, a gitár, a harmónika és a trombita finom hangjából áll össze.

Chumbawambáék nem olyanok, mint más együttes. Ez húsz évvel ezelőtt világossá vált, amikor elkészítették első lemezüket, a ‘Pictures of Starving Children Sell Records’-ot. A banda tagjai anno azzal a céllal álltak össze, hogy érdekesek, figyelemfelkeltőek és szószerintiek legyenek, nem utolsó sorban pedig azért, hogy megértsék a világot és ebben segítséget nyújtsanak az emberiségnek is.

Az új album ilyen ötletek gyűjteménye; néhány dal csak múló gondolat, mások jól megformáltak. A mostani album lágy és meleg tónusú, de égető szándékú. Ars poeticájuk szerint nincs annál rosszabb, mint tutyi-mutyinak lenni, vagy kedvesnek hangzani egy lágy, kellemetes, lagymatag életérzés kifejezéséhez.

‘The Boy Bands Have Won’ albumon a kultúrával játszadoznak, pontosabban a kultúránk újrahasznosíthatóságának ötletével. Mindannyiunk számára ismert a ‘cucc’ fogalma, legyen az zenei, történelmi, sport, politikai, ezer más. És ez mind ott van zsákmánynak.

Tehát a banda megírta ezeket a dallamokat és szövegeket, összekeverte a kultúráról szóló elképzelésekkel, vegyítették különböző zenei stílusokkal, és végül összekavarták a “Chumba formulával”. Mert ez az, amit túl sok együttes csinál: ragaszkodnak a formulához. És ez unalmas egy idő után.

Tehát megint itt vannak, csakhogy ezúttal újra mások. Újra és újra. Kapd el élőben, mert legközelebb már nem ugyanaz a cucc lesz.

Chumbawamba (UK), Bettina Schelker (CH)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.