Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 28 
¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Amigos de flamenco, olé

Amigos de flamenco, olé

Ojos de Brujo Soundsystem; London, Sala Cargo, 05. 18.

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2008. május 20., kedd

Londoni emberünket sikerült rávenni, hogy küldjön már valami faszányos koncertbeszámolót. Végre itt van a barcelonai illetőségű, flamenco-hip-hopban utazó Ojos de Brujo koncertjéről készült nyúlfarknyi írás. Ha valaki felhördülne a flamenco-hip-hopon, előbb hallgasson bele a gitárosok játékába, aztán kezdjen el gyakorolni a kis ujjaival.

Képzeljétek, tegnap voltam Ojos De Brujo Soundsystem koncerten! Persze jól kiakadtam, mert ezek a buták azt írták ki, hogy 6-kor kezdődik a buli, 7-ig valami dj prüntyög, aztán a "zenekar". Ja, még azt hozzá kell tennem, hogy két hete találtam ezt a remek programot egy szórólapon, amin volt egy csomó más is, és jól benéztem ingyenesnek (csodálkoztam is), aztán amikor tegnap lecsekkoltam a helyet a neten, kiderült, hogy 12 font! Na de, mivel már jól beleéltem magam, elmentem. Odaértem 7 előtt valamivel (nincs valami nagy gyakorlatom helyi koncertkezdés ügyben), persze semmi nem volt. Így vettem egy bazi drága sört, és vártam. Aztán kinyitották a termet, ahol a zenekar bújkált, és újabb fél óra múlva el is kezdődött valami...

Valami, ami távolról sem egyezett az én elképzeléseimmel. Egy húszéves forma csávó metálos fej- (és haj)rázással játszott 3 akkordos falmenkót (ami attól volt flamenco, hogy néha csak egy húrt pengetett), egy csaj meg kongázott. Ez amúgy intrónak nem lett volna rossz, de tíz perc után már kezdett kissé unalmas lenni. Na aztán megjelent még egy gitáros meg egy basszer, aztán elkezdtek valami fertelmesen szar zenét játszani, amire a kettes számú gitáros még énekelt is... Azt hittem, sírva fakadok. Na most látom, hogy elment az idő, szóval nem tudom ecsetelni a továbbiakat ilyen részletességgel.

A lényeg, hogy végül előbukkantak az igaziak is, és ők tényleg jó zenét nyomattak! Néha kicsit olyan volt, mint az Asian Dub Foundation, csak spanyolul :) Volt egy dj (Roberto Benigni alteregó), egy kongás, egy klarinétos, meg a végén egy mc, aki a kinézetével vitte a prímet (egy két méteres, 110 kilós kopasz csávó, cigó olajsejknek öltözve, lila és narancs színekben), de mint mc nem volt nagy szám, a kongás simán lenyomta, mikor néha felfüggesztette a kongázást és beállt pofázni. Na, ez volt az én kis koncertélményem :)

Sok puszi

Ágota Lomdombról

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.