Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 30 
¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | V. Stagediving Fesztivál

V. Stagediving Fesztivál

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2008. január 7., hétfő

Mindig öröm látni, ha elindul valami jó dolog, és folyamatosan működik. A Stagediving Fesztivál egy ilyen történetnek tűnik. 2005 novemberében került megrendezésre először a Kultiplexben, és azóta változó helyszíneken, de azonos minőségű tartalommal zakatol tovább a feszt. Idén először – 2008. február 1-én - az A38 Hajót próbálja megcsáklyázni a Stagediving.

Valamennyire mindig a Watch My Dying köré épült a buli, úgyhogy most sem hiányozhatnak a palettáról. Az esztergomi extrém metal banda az utóbbi pár évben az ország legnépszerűbb underground metal bandájává nőtte ki magát. A két nagylemezt és több EP-t birtokló banda népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a határon túl is komoly az érdeklődés a csapat iránt, a többségében magyar nyelvű szövegek ellenére is.

A Cadaveres a WMD mellett a másik veterán „színpadmászó” banda. A Cadaveres De Tortugas örökségét is ápoló és továbbvivő banda, a 2005-ös indulás óta 122 koncertet adott Európa hét országában. Az időközben Németországban is kiadott debüt, a Soul Of A New Breed újabb lendületet adott a bandának. A decemberben egy remix/koncert EP-val jelentkező banda tökéletes lenyomata a perkával dúsított tribal-metal-core-nak.

Az Insane szintén régi motorosnak számít. Három albumon túl lévő banda tavaly átesett egy énekescserén, de a lendület nem hagyott alább. Ők az a magyar banda, akik szinte folyamatosan úton vannak. Gyakorlatilag a kontinens bármely pontján felbukkanhatnak, bármikor. Oroszországtól Hollandiáig. A modern metalban utazó csapat idén fogja kihozni új anyagát, úgyhogy hosszabb ideig a stúdióra és nem a koncertekre fognak koncentrálni.

A Nervekiller a honi death/grind vonal egyik új befutója lehet. Az ugyan még csak egy demón túl lévő miskolci agresszor csapatot máris úgy emlegetik, mint akiknek a lemezétől majd még Milán Péter (Hammerworld szélsőséges zenékért felelős újságírója) is elsírja magát örömében.

Az extrém metalban erős, szekszárdi Chaos Of Disorder az első Stagedivingon már játszott. Azóta sokat fejlődött a négyes, nemrég egy kiváló demóval jelentkeztek.

A német Silent Decay immár másodszorra jár Budapesten. Az első bevetésük még a Pro-Pain 2005-ös turnéján volt, ahol szintén az A38-on vendégeskedtek. Zenéjük teljesen beleillik az este programjába, ugyanis dalaikban fellehetőek a régi thrash hatások ugyanakkor a modernebb hardcore/metalcore témák sem állnak távol tőlük.

A Watch My Dying és a Cadaveres koncertjét rögzíteni fogják egy stáb, későbbi DVD kiadás céljából. Úgyhogy, aki viszont akarja látni magát valamelyik ereklyén, annak eljött az ideje. A két zenekar koncertjét extra fényshow és ledfal fogja erősíteni.

Chaos of Disorder (HU), Nervekiller (HU), Insane (HU), Cadaveres (HU), Watch My Dying (HU), Silent Decay (D)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.