Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 16 
¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | A diszkógömbtől a hűséges lángszóróig

A diszkógömbtől a hűséges lángszóróig

Interjú Barcs DrFlash Miklóssal

Rovat: Interjú | Felkerült: 2007. november 14., szerda | Írta: Zurro

Barcs Miklós, a Flash együttes barokkos gyalázkodásairól híres énekese adott e-mail interjút lapunknak. Ebben az esetben az írásos válaszoknak fontos szerepe van: érzékelteti DrFlash nyelvújító zsenijét. Mindenki okuljon!

HG: - Nahát, hogy is volt a legutóbbi Bem mozis történet az elvetemült Flash rajongóval meg a diszkógömbbel?

Dr. Flash: - Ez a Rudi mindég híres volt a szeleburdiságárul! Addig-addig nézte a fejem fölött függő egyetlen világító alkalmatosságot, a dicskógömböt kosárlabdának, mert egyébként is egy nyakigláb szarevő, amíg rá nem szakajtotta a fejemre. A baromálattya oly mértékben beőrült a húzós Flash-számok sorozatától, hogy azt képzelte, hogy tud repülni, vagy legalábbis másfél-két méter magasságában a levegőben maradhat lebegve ez a kis idealista. A valóság megcáfolta eszement kísérleteit, ezért dühében az ártatlan fényforrást (a már említett szegény jobb sorsra érdemes dicskógömbről van nagybaszó) kezdte püffölni a langaléta! Minek jár Flessre, aki nem bírja? Én mintegy rezzenéstelenül folytattam a számot errefel, jobb orrlikamba papírzsebkendőt tömvén, mert eleredt az orrom vére. A véres pézsét a koncert után ELKÉRTE A DOBOSTÓL EGY RAJONGÓ! Hát nem ez a világhír felé vezető fényes ösvény?! (hálistennek, nem) Másnapra elterjedt, hogy nagy verekedés tört ki a koncerten. A http://drflash.hu honlapon bárki megtökkintheti a fejem helyén virító gönböt, a mellettem álló Nándi büffés érzelmektől mentesnek nem mondható arckifejezését, valamint ródunk, Milán felháborodott vicsorát!


HG: - Híresek vagytok a lustaságotokról, de nekem azért feltűnt, hogy az utóbbi egy-másfél évben igencsak sokat játszotok. Jól látom ezt, és ha igen, van ennek valami oka?

Dr.F.: - Most nemrég, pont egy-két éve zuhant bele a kissé szélesebb köztudatba a Flash, ennek az egyik oka az index.hu méltatás sorozata, a másik ok mélyebb természetű, és a szövegek hosszú távú előérzeteiben található meg, természetesen a mély művészi értéket most figyelmen kívül hagyva, mert arra a tömegkultúra általában évtizedekig immunis, mint tudjuk. Elérkezett addig a pontig ez a szarrálopott, tetves kis ország, hogy értékelni tudák a Flash totális szövegvilágát, ami a legvulgárisabb, mert csak így kimondható és értelmezhető dolgok, és a legmagasabb röptű bölcseleti magasság harmonikus keveredéseként aposztrofálható basszátokmeg! Mint maga a megélt világunk! És akkor a zenéről, mint a szöveg tökéletes szállítóapparátusáról még kussoltam, ez így érthető?

HG: - Nagyjából. De most fel kell tennem az elmaradhatatlan kérdést: a 4-es metró elkészüléséig várható új Flash szám, vagy annyira azért nem kapkodjátok el a dolgokat?

Dr.F.: - A naprakész szövegek szakmányban ömlesztése a rock-operák, és éppen ezért a Kongó köcsög Müller féle felszínen hánykolódó szöveggyárosok területe. Az iklet viszont teljesen független ezeknek a szarzsákoknak a kisipari tevékenységétől, és akkor jön-megy, amikor ő akar. Ezekhez soha, természetessen. Jó, elő lehet idézni egy-két világrengető szopatással például, vagy földrengés erejű kúrással toszomazt, de általában jön magától, vagy nem. Úgyhogy ebben az évezredben várható még új szám.

HG: - A Wan2 magazin és a megboldogult matula.hu szerkesztőségének személyes kedvencei vagytok, Uj Pétertől Prieger Zsolton át Para-Kovács Imréig sokan megkerülhetetlen alapként hivatkoznak a Flash-re. Meg lehet élni az underground kultsztárságból?

Dr.F.: - Megélni biztos, hogy nem lehet, a hobbizenekar státusz illik inkább az együttesre, arbejtolunk, oszt időnként koncertozunk, ritka próbákkal körítve.

A szaros vadkapitalizmusban biztos, hogy nincs laza hernyózgatással-kokózgatásssal övezett stúdiózgatás, legfeljebb a debil tömegmédia szemel ki egy-egy brutálisan ostoba féregcsapatot, mint például a Hooligans, akiknek megadja mindezeket, de akikkel soha
problémája sem lehet a mérhetetlenül szarevő, seggnyaló hozzáállásuk miatt.

HG: - A zenekari életmű mellett jelentős az irodalmi munkásságod, a Dr. Flash gyalázkodásai összetétel már-már az Örkény egyperceseit idézi… Nem gondolkodtál azon, hogy ezeket könyv formájában kiadd?

Dr.F.: - A papírra nyomtatott szöveg döglődik, kattintson rá valaki a weboldalamon, olvassa el, azt annyi. Ez is egy terv: többet írni.

HG: - Szomorú apropóból jelent meg egy méltató kritika a nemrégiben elhunyt Artner Ivánnal közösen készített Égi rovar című filmetekről. A kritikus a világtörténelem legőszintébb cyberpunk hack-jeként (nem idézet) méltatja az alkotást. Megkaptátok érte a kellő megbecsülést?

Dr.F.: - Ez nyilván költői kérdés volt, a kultúrelit filmpénz elosztása lassan közismert lesz, őstulok mocskok habzó szájjal gyömöszkölik a „nekik járó” milliárdokat a szaros vén picsájukba, cserébe ontják a nézhetetlen, minősíthetetlen fingot, amiről fogcsikorgatva elhitetik-elhiszik, hogy zseniális, ráadásul ebben a csótányszellemben próbálnak egy új filmes nemzedéket fölszaporítani maguknak – a mi kutyánk kölyke - hogy nehogy már a jövőben valaki kétségbe vonja a fossal összekent halhatatlanságukat. Úgyhogy a mi filmünk Ivánnal finoman szólva nem korrelál - passzol - ezzel a trágyadomb filmesvilággal. Semmi közös érintkezési pontjuk nincs, így megbecsülésről sem lehet szó. Más kérdés, hogy bizonyos körök számon tartják és elismerik az Égi Rovart, mert megértik, erre az előbb említett bélférgeknek esélyük sincs.

HG: - A honlapod sem a kompromisszumkereső szemléletéről híres. Nem félsz, hogy egyszer csak megjelenik a ház előtt az a bizonyos fekete autó, benne Soma és Müller P. Sziámi, a kormánynál Viktor és Feri, és…?

Dr.F.: - Erre az esetre tartom otthon hűséges lángszórómat, amelynek teljesítménye oly hatalmas, hogy egy csóva belőle apró kupac szarrá égeti az egész fent említett díszes társaságot.

HG: - Tudnál említeni olyanokat, akik a mai napig pozitív inspirációként hatnak rád? (Most a tömeggyilkos diktátorok és őstermelő politikusok nem érnek!)

Dr.F.: - Sajnos egyet sem, mert úgy gondolom, a kezdeti hatásokon szerencsésen túlnőttem.

HG: - Végezetül a szokásos a végére: mit üzensz Müller Pé… a Flash-rajongó lányoknak?

Dr.F.: - Kongó Müllernek azt üzenem, próbálja visszafogni mammonista monopoltörekvéseit a kultúra területén, térjen vissza alapműfajához, a rokkopera-mjuzikel vonalhoz, a valódi művészet nem az ő asztala, elégedjen meg továbbra is a lehulló morzsákkal. Vagyis próbálja meg kezeltetni - mert mint kiderült, önmaga képtelen rá - súlyos cezaromániáját.

A flessrajongó lányoknak pediglen azt üzenem, ha továbbra is élvezni szeretnék zenekaruk szárnyalását, hát tegyenek is érte valami kézzel foghatót!

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.
Koncert