Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 19 
¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Mi adtuk az EU-nak a legjobb nőket, jajám!

Mi adtuk az EU-nak a legjobb nőket, jajám!

Boogie Mamma kislemez és könyv

Rovat: Lemezkritikák | Felkerült: 2007. október 20., szombat | Írta: Zurro

Jó dolga van ám az internetes rokkmagazin szerkesztőjének: ezerrel kapja a repiajándékokat: 7-es BMW-t, Seychelles-szigeteki Slayer-koncert VIP-jegyet, Magyar-Brazil VB-döntő újságírópáholyába hívó invitálást. De mindezek eltörpülnek a Boogie Mamma együttes ajándéka mellett.

Linkajánló
Az is ritka, hogy elsőre nem bírom eldönteni, mit is kaptam valójában: egy könyvet CD-melléklettel, vagy egy CD-t igen vastag booklettel, ami ráadásul könyv-formájú. Igazából mindegy is, mert egyenértékű a kettő, külön-külön is rendkívül élvezetesek, együtt meg...

Nem is tudom, mivel kezdjem.

Valójában a CD egy kislemez, amin két szám található: a Mi adtuk az EU-nak a legjobb nőket és a Telemarketing címűek. Nem sok, de annál jobb. Igazi feszes, húzós, bulizós ska, eredeti, szellemes és fülbemászó (nem a bogár, Béci!) szövegekkel. Természetesen az első dal címével és tartalmával mélységes nacionalizmussal egyetértünk, bocs Paris! (Most a város vagy a csaj? Mer az nem is EU-s, héhó! - Béci)

A férfi-női ének felváltva és együtt is tuti, és bár néha a játékosság átcsúszik manírosságba, megveszem, mert annyira kedvesen adják elő magukat. Na most itt a kőmetálosokhoz szólok: persze a Boogie Mamma közelébe se ér például a méltán hírhedt népi-grindmetál Nebuló Zombinátor Temetőőr című örökbecsű slágeréhez ("Kimentem a temethööörrrbe / Rákuláztam a sírrrkhööörrre", tudjátok), de azért meg lehet hallgatni, hátha.
A zene pontos és nagyon profin hangszerelt, mégis hihetetlenül könnyed, sok fúvóssal és kevés, de hatásos virgával.

A könyvvel kapcsolatban meg csak annyit, hogy gyanútlanul fürdés közbeni olvasnivalónak véltem, aztán amikor átkopogott a szomszéd, hogy kussoljak, akkor jöttem rá, hogy vagy két perce vinnyogva vergődöm a kádban a röhögéstől, majdnem meg is fulladtam. Szóval veszélyes. Például tömegközlekedési eszközön olvasása szigorúan tilos!

Ajándékba viszont kitűnő, akár saját magunknak is, barátoknak, barátnőknek, igazából mindenkinek, aki megtanult olvasni. Aki szereti Mark Twain tárcáit, Haseket (Svejk, Bécikém, tudod!), Kurt Vonnegutot vagy Örkény egyperceseit, annak mindenképpen kötelező olvasmány.

Nem idézek a könyvből, mert nem bírok röhögve gépelni, úgyhogy rendeljétek meg a kiadványt, mert csak így, vagy koncerten lehet hozzájutni 1400 pénzért.

Tényleg, megéri, 2 az egyben a nagy téli depresszió enyhítésére!

Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.