Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 01 
¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | MortalSzombat 0804

MortalSzombat 0804

Rovat: Programajánló | Felkerült: 2007. augusztus 4., szombat

Van négy arc, akik csináltak egy bandát. Kiadtak néhány demót (kislemezt, EP-t hívd ahogy akarod). Volt néhány koncertjük. Majd megjelentették első lemezüket a "Rosenkreutz kémiai menyegzője" címmel. És akkor elkezdődött valami. Pár hónap alatt Magyarország elsőszámú kult underground bandájává avanzsálódtak. Süsi tele, Kulti tele. A Közelítő, távolító című dal világslágerré vált, nemrég mesélte egy amerikai ismerős, hogy a helyi egyetemi rádióban mindennap követelik azt a számot.

Erre még rátettek egy lapáttal, a második lemez formájában, amit stílusosan, „A szokásos hátborzongató kora reggeli ordításnak” neveztek el. Itt már aztán végleg elindult a lavina, nagyfesztiválos fellépések, TV-ben a klip, mindenki sír ha meghallja a Nemződüh-t. Ilyen a klasszikus siker nemde?

Aztán a srácok (először a basszeros Isti) gondol egyet és elmegy Írországba egy fél évre. Addig Egyedi Péter segíti ki őket (EX-Annabarbi, Óriás). Később a többiek is követik. Ki felszolgáló lesz, ki csapos. Van, akiről még azt se tudjuk mi. És most kitalálták, hogy hazajönnek nyaralni és ha már itt vannak, nyomnak két bulit. Ebből az első a Kultiplexben lesz, utána meg ki tudja mikor. Szóval érdemes megnézni! Kifejezetten az.

Előttük Fecske András és folyton megújuló csapata, a Sun Workshop lép színpadra, akiknek tavaly jelent meg első nagylemezük Marylin More Low címmel. Zenéjük érdekessége, hogy a keményebb, rockosabb elemeket szaxofonbetétekkel színesítik, így adván különleges ízt számaiknak.

Az est első fellépője a csajbanda Buttercup lesz. A lányok dallamos rock/metal-t játszanak, s helyenként stoner elemeket is fel lehet fedezni a zenéjükben. Bár még csak szeptemberben alakult a csapat, már több fesztiválon bizonyíthattak, és februárban elkészült első klipjük is, Illusion című számukra. Az ötösfogat gőzerővel készül debütáló nagylemezére, melyet reményeik szerint az ősz folyamán rögzítenek majd.

Isten Háta Mögött (HU), Sun Workshop (HU), Buttercup (HU)Kapcsolódó zenekarok:Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.