Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 19 
¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | Hunderground Fesztivál 2007

Hunderground Fesztivál 2007

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2007. július 15., vasárnap | Írta: Totya

Lezajlott a kőszegi Hunderground Fesztivál. A rendezvényterületet körbeölelő Kálvária-hegy és a lábánál fekvő Csónakázó-tó festői hátteret biztosított a könnyed szórakozásnak és zenehallgatásnak. Az időjárás sem viccelte meg a szervezőket, csak egy kért rossz poénnal borzolta fel a kedélyeket, amikor kezdés előtt röpke záporokat szórt a helyszínen tartózkodókra. Azonban az első zenekarok el is kergették a felhőket és mind a két nap csillagos ég alatt zajlottak a koncertek.

A pénteki nap elég vegyes képet mutatott, még a rock határain belül is. Sorban váltották egymást a punkrock, metál és hardcore csapatok. Az idei évet a Pihent Elme nyitotta, jól táncolható punkrock muzsikával, amire a hátrébb sátrazók is felfigyeltek, és hamarosan rúgni kezdték a port. A második és harmadik zenekar a szomszédos Ausztriából érkezett. Az intellektuálisabb metálos rock zenét játszó Surfacetension kicsit visszafogta a táncos lendületet, de az őket követő Sole Method brutál metalcore-ja már rendesen meglobogtatta a rockerek rőzséit. Negyedik csapatként a győri illetőségű Greedy Fly lépett a deszkákra, hogy megmutassák, milyen tehetséges és milyen kiváló rockzenét produkálnak. Mint a legtöbb fesztiválon, itt sem sikerült tartani az időpontokat, mivel siettek tovább egy másik rendezvényre, ezért a szlovák illetőségű Konflikt kénytelen volt elcserélni a műsorát.. A felvidéki punkerek így is sok embert mozgattak meg , és a hozzájuk méltó erővel és energiával adták elő műsoruk. A velük cserélt Chaos of Disorder ismét a keményebb vonalból mutatott ízelítőt, és rendesen zúztak. Az alkonyatban már be lehetett izzítani a színesebbnél színesebb lámpákat és a füstgép is elkezdett dolgozni. A Prosectura ismét bizonyította, hogy nem hiába dolgoznak már 18 éve a punk-életben és a közönség ezt méltányolta is. A következő csapat volt az este metál-hardcore legrangosabb képviselője. A Neck Sprain tagjai olyan csapatokból verbuválódtak, mint az Ektomorf vagy a FreshFabrik és ehhez méltó igényes, az országban egyedülálló zenét produkáltak. Az est házigazdája következett, a kőszegi születésű tagokból álló Szakadék. Változatos, itt punkrockos, ott metálos, zenéjükkel a város egyik legnépszerűbb csapata, amit bizonyított a közönség lelkesedése is. A pénteki napot a Lengyelországból érkezett Bulbulators zenekar zárta. Igazi punkrock muzsikájukban egy percre se zavart senkit, hogy lengyelül énekeltek, hisz a mai napig él a jó öreg lengyel- magyar jó barátság emléke.

Fotóalbum

A szombati napot egy még alig ismert Rage Against The Mashine feldolgozásokat játszó csapat kezdte. Azonban a saját dalaik és hangszeres tudásuk alapján, hamar előbbre fognak jutni. A hazai pályán mozgó Mordie rockzenéjére sok helyi arc volt kíváncsi, jócskán odagyűltek a színpad elé, hogy megnézzék őket. Harmadikként a nap metalcore képviselője a Gyöngyös környékéről érkezett Zyon lépett a színpadra, hogy bemutassa milyen az Észak- Magyarország Metál. A nap további része a punk és ska stílus jegyében telt. A Ska-Pécs rendkívül jól játssza a Ska-P feldolgozásokat és ezzel egyből táncra is bírta az esetleg csak nézegető egybegyűlteket. A fesztivál nemzetköziségét bizonyítandó, ma sem hiányozhatott egy sógorokból álló burgenlandi csapat az H07. A magukat ska inspirálta punkrocknak valló zenekar egy különlegességgel is készült és elnyomták az „az a szép, az a szép” kezdetű dalocskát, rendkívül nagy sikerrel. A Graveyard at Maximum szintén jól belecsapott a húrokban, csak a rövid átszerelés idejére volt pihenés a punkerek és rockerek számára. Szombathely kalipunk csapata a Ted’s Village jól kitett magáért, elég szép rajongó tábort kerítettek maguk köré. Láthatóan jól érezték magukat a színpadon. A pécsi vonalat képviselő Brigádra nem lehet azt mondani, hogy nem képesek a saját stílusuk formálására, hisz most már egy új énekessel és gitárossal kiegészülve, néha áthajolnak a melodycore-ból hardcore-ba. A Hétköznapi Csalódások zenekar már állandó vendégnek mondható a fesztiválon, hisz ritkán játszanak a környéken, és mint első számú punk bandája az országnak, mindig sok nézőt vonzanak. Most is így volt és remek bulit csaptak a srácok. A fesztivált záró csapat egy Ausztriából átruccant, fiatal srácokból álló csapat volt a Kick The Bucket. Sajnos a lelkesedés addigra már alábbhagyott, hisz fárasztó lehetett a jobbnál jobb csapatokat megnézni és táncolni rájuk.

Nem csak a csodás kőszegi táj, a jó minőségű italok, hanem a kiváló hangosítás és szervezés is vonzóvá teszi ezt a fesztivált. A Hunderground Fesztiválnak van létjogosultsága ebben a régióban, sok segítő kéz és barát meghozhatja számukra azt, amit el is érhetnek, hogy minden évben megrendezésre kerülhessen ez a rendezvény.

Fotóalbum

Kapcsolódó fesztiválok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.