Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 24 
¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Fesztiválok | Sziget 2008
Sziget 2008
2008. augusztus 13., szerda - 2008. augusztus 17., vasárnap
Cím: Budapest, Hajógyári Sziget, Térkép → | Honlap: www.sziget.hu/fesztival/ | E-mail: Lépj be →
Kivonulás után visszatérés
2008. augusztus 20., szerda

Egy felemás szombat utáni vasárnapon, ami nem csak a hetet zárta le, de a 2008-as Szigetet is, ismét nagy lelkesedéssel közelítettem meg a Hajógyári-szigetet. Hogy miért? Mert a death/grind szcéna egyik legjelentősebb és -innovatívabb bandája, a brit Carcass újra összeállt, nagyjából a régi felállásban. Az 1993-ban a ’Heartwork’ című alapvetést az asztalra letevő, de már előtte is bőven maradandót alkotó, majd ’95-ben a ’Swansong’-gal búcsúzó brigádból sajnos a dobos Ken Owent helyettesíteni kellett, mivel Ken sajnálatos módon agyvérzésen esett át. A dolgot szerencsére túlélte, de dobolni már nem tud úgy, mint előtte, úgyhogy helyette Daniel Erlandsson biztosította a ritmust, akivel a gitáros Mike Amott együtt muzsikál az Arch Enemy-ben. Persze ez a nap nemcsak a Carcassról szólt, de számomra legnagyobbrészt igen, úgyhogy nem sok minden másról fogok írni, amiért előre is elnézést kérek azoktól, akiket minden más jobban érdekelt volna.
Tovább >
Hold- és hangfogyatkozás
2008. augusztus 19., kedd

Mikor a tavalyi nyár egyik éjszakáján hazaérve az a hír fogadott, hogy másnap a Meshuggah ad koncertet az azóta rosszabb létre szenderült Kultiplexben, először megkésett áprilisi tréfára gyanakodtam, annyira nem akartam hinni a szememnek. És láss csodát: egy nappal később már túl is voltam a banda fellépésén. Szintén tavaly lelkesen tervezgettem a bécsi Meshuggah/Dillinger Escape Plan koncert megtekintését, ami aztán elmaradt a svéd banda lemezének megcsúszott megjelentetése miatt. Ám idén tavasszal végre ellátogatott hozzánk az utóbbi őrült brigád, és jött a hír, hogy az előbbi is így tesz, mégpedig a Szigeten. Mindezt csak azért írtam ide a szombati napról írott megemlékezésem bevezetőjébe, mert a Matek Metál Mesterek szombaton léptek a Hammerworld sátor deszkáira. De minderről bővebben majd a maga idejében.
Tovább >
Itt van az ész, itt van újra...
Sziget, szombat
2008. augusztus 17., vasárnap

...S szép, mint mindig - énnekem meg az jutott eszembe, hogy harminc éves kor alatt nincs is sok értelme kimenni a Szigetre. Bölcs öregemberként jó nézni a sok vidám, beállt fesztiválozót, sörözgetni a haverokkal, aztán nyugiban lelépni mindenfajta lelki és egyéb megterhelés nélkül. Ja, meg persze beesni egy-két koncertre.
Tovább >
Sziget – Szerda – Szórakoztatóipar
2008. augusztus 15., péntek

Én tudtam, hogy az egyik napról a másikra, nem lehet csak úgy eljönni a szigetről. Még ha az ember testileg el és hagyja azt a sárkupacot, vissza kell menni a csomagmegőrzőbe, hogy az ott elhelyezett épp elmét magához vegye, és száz százalékosan visszaálljon a taposómalomba. Főleg ha előző este olyan remek események tanúja lehetett, mint mondjuk egy Anti Flag vagy egy Alanis Morissette koncert.
Tovább >
Hidratálj a Szigeten
2008. augusztus 14., csütörtök

Az elkövetkező napokban nagy melegre számíthatunk, s a Sziget orvosa felhívja a figyelmet, hogy minél több folyadékot fogyasszanak a látogatók, és lehetőleg hordjanak fejfedőt. A szervezők a hőségriadó időtartamára felfüggesztik az ásványvíz behozatalának mennyiségi korlátozását, és egyéb intézkedésekkel is igyekeznek enyhíteni a hőség okozta problémákat.
Tovább >
Kimegyek a Szigetre, belenézek mindenki sátrába
2008. augusztus 6., szerda

Miután bevittük a zaciba a nagymama tv-jét - mert az idei fesztiválpénzünket már sikeresen eltapsoltuk - a kapott aprót már csak két dologba fektethetjük: szigetjegy és ászoksör. Mert ugye az eu legjobb fesztiválhangulatú búcsúja a miénk (a dal meg a tiétek), és szeretjük is, így hát nincs mit tenni. Aki még vacillál a nagyi színesén, annak itt egy kis visszajátszás tavalyról:

Sziget 15, 6. nap, sok a baj
Sziget 15, 4. nap, regeneráció
Sziget 15, 3. nap, sárga föld
Sziget 15, 2. nap, varacskosdisznók
Sziget 15, 1. nap, észak-északkelet

És akkor némi aktualitás:
Hidratálj a Szigeten
Hajóval, HÉV-vel vagy busszal, de nem kocsival
Sziget 2008 - Nem csak zene
A változatosság kedvéért

HG: Mit üzensz az olvasóknak?
Béla: Minden polgármester mondjon le!

Köszi.
; Buli: Sziget 2008
Nektek írták a dalt
2008. augusztus 6., szerda

Egy nyolc órás monstrekoncert keretében az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei csendülnek fel augusztus 11-én, a Hajógyári szigeten a Magyar Dal Napján. Az egyszeri és megismételhetetlen bulin elhangzó majd’ nyolcvan slágert több mint kétszáz előadó közreműködésével hallhatjuk majd a Sziget Nagyszínpadán. A többnyire eredetiben megszólaló dalok mellett számos egyedi előadást is hallhatunk: Ákos például Demjén- dalt, Lovasi Tankcsapda nótát ad elő, és erre az alkalomra összeáll a Rock Allstar csapat is.
Tovább >
Kimegyek a Szigetre: hajóval, HÉV-vel vagy busszal, de nem kocsival
2008. augusztus 5., kedd

Tömegközlekedéssel, bringával és hajóval érkezzenek az idei Szigetre – erre kérik a szervezők a fesztivál látogatóit. A Budai Rakpart lezárása tovább nehezíti a helyzetet, ezért a szervezők sűrítik a hajójáratokat, több hév és külön buszjárat is indul – tudtuk meg Tóth Tibortól, a Sziget szolgáltatásfejlesztési vezetőjétől.
Tovább >
Sziget 2008 - Nem csak zene
Sziget hírek
2008. július 23., szerda

Az elmúlt idők legerősebb nemzetközi zenei sztárfelhozatala mellett idén is gazdag programot kínál a Sziget azoknak, akik a kultúra egyéb területén keresnek szellemi felüdülést. Színművészet, bábművészet, kortárs- illetve balett táncművészet, képzőművészet, költészet stb – mindez kiváló nemzetközi és hazai előadók közreműködésével. Többek között az idei Szigeten üdvözölhetjük a Svéd Királyi Balett szólótáncosainak társulatát, a Vietnámi Nemzeti Vízi-bábszínházat, s a Sziget látogatói féláron tekinthetik meg több mint egy tucat budapesti múzeum aktuális kiállítását is.
Tovább >
A változatosság kedvéért
Sziget 2008. augusztus 11. 12. 13-18
2008. június 5., csütörtök

1993 óta a Sziget a változatos szórakozás szimbóluma, egy feledhetetlen kultúrkirándulás. A Sziget mára már egy erős kulturális márka is, mely komoly pozíciót szerzett a nemzetközi fesztiválpiacon. Kedvenc fesztiválunk idén augusztus 11-én a Magyar Dal Napjával, augusztus 12-én egy nulladik napi Iron Maiden koncerttel és 13-18-ig pedig a megszokott változatossággal, 60 helyszínen napi 200 programmal várja a látogatókat
Tovább >
Magyar dal ünnepe a Szigeten
2008. április 28., hétfő

A magyar könnyűzenei kultúra, a dalszerzők és előadók több évtizede nem tapasztalt összefogásának ad teret augusztus 11-én, a Sziget mínusz egyedik napján, a Hajógyári Szigeten. A fesztivál Nagyszínpadán délután 4-kor kezdődő monstrekoncerten az elmúlt öt évtized beat-pop-rock daltermésének emblematikus szerzeményeiből hangzik majd el egy hétórás válogatás, olyan ünnepi hangulatot teremtve, ahol a „magyar dal” áll középpontban. Bár a Sziget most egy egyszeri és megismételhetetlen alkalmat teremt a közös dalolásra, a szervezők szándéka szerint a Magyar Dal Napja a jövőben jeles eseménnyé válik: a következő évtől, szeptember harmadik vasárnapja a magyar nyelven született dal ünnepe lesz szerte hazánkban.
Tovább >
Serj Tankian a Szigeten!
Irokéz örömzene és afrobeat legenda a Szigeten
2008. április 10., csütörtök

Csokornyi zenekar jelzett vissza a napokban a szervezőknek, elfogadva a Sziget 2008 meghívását. Közöttük a Nagyszínpad sztársorában a Jamiroquai, korábbi időpontokban a System Of A Down frontembereként ismert Serj Tankian, a punk-rock egyik alapzenekara a Floggin Molly vagy a brit indie gitárpop-színtér egyik legfelkapottabb zenekara, a liverpooli Wombats . A világzenei helyszínen a Transglobal Underground Natacha Atlas-szal együtt érkezik, de itt lesz a nyugat-afrikai joruba ritmusokat funkkal és dzsesszel ötvöző afrobeat irányzatot megteremtő Fela Kuti legkisebb fia, Seun Kuti is. A WAN2 színpadán lép fel – mások mellett - Danko Jones, a Delinquent Habits vagy a New York Ska Jazz Ensemble illetve a metál helyszínen zúz majd – többedmagukkal - az Iced Earth, az Avantasia és az Exodus is.
Tovább >
A Sex Pistols jön a Szigetre
Sziget sajtóinfó 2008. március 5.
2008. március 6., csütörtök

Minden idők legnagyobb hatású punkzenekara, az 1975-ben alakult - eredeti felállású - Johnny Rotten, Glen Matlock, Steve Jones és Paul Cook alkotta formáció, a Sex Pistols a 2008-as Szigeten mutatkozik be először Magyarországon. A napokban vált az is biztossá, hogy az Iron Maiden koncertet a Maiden-basszusgitáros-főnök Steve Harris lánya, Lauren Harris és zenekara vezeti fel a Nagyszínpadon. Szintén mostanra mondott igent a szervezőknek kortárs popszíntér egyik leginkább respektált énekes előadónője, az underground díva, Róisín Murphy, aki a késő-délutáni sávban lép a Nagyszínpadra és napjaink brit gitárzenei felhozatalának egyik legsikeresebb csapata, a Kaiser Chiefs, őket a koraesti sávban láthatja majd a közönség.
Tovább >
Új lemezével jön a R.E.M. a Szigetre
2008. február 17., vasárnap

Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A Sziget szervezői örömmel jelentik be, hogy a zenekar elfogadta a fesztivál meghívását, így augusztus 16-án a Sziget Nagyszínpadának headlinereként lép fel Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills, azaz a R.E.M. Szintén nem titok már, hogy – a délutáni nagyszínpados fellépők között - a német Die Ärzte zenekar is fellép az idei Szigeten.
Tovább >
Nagyszínpad


2008. augusztus 13., szerda
Anti-Flag, MGMT, Flogging Molly, Alanis Morissette, The Kooks


2008. augusztus 14., csütörtök
The Presidents of the United States of America, Millencolin, Kispál és a borz, Kaiser Chiefs, Jamiroquai


2008. augusztus 15., péntek
Ziggi & The Renaissance Band, URH, Die Ärzte, Sex Pistols


2008. augusztus 16., szombat
Pannonia Allstars Ska Orchestra, Mademoiselle K, Roisin Murphy, Serj Tankian, R.E.M.


2008. augusztus 17., vasárnap
The Wombats, Pendulum Live, Babyshambles, Tankcsapda, The Killers


HammerWorld Színpad


2008. augusztus 13., szerda
Alcohol, Rómeó Vérzik, Black-Out, road, Volbeat, Avantasia, Kalapács, Junkies, Vida Rock Band, Vastrabant


2008. augusztus 14., csütörtök
Morpheus, Ideas, The Eths, Al-Om, Sabaton, Iced Earth, Dalriada, Beatrice, Rotor, Krízis


2008. augusztus 15., péntek
Tesstimony, Gyöngyvér, Sex Action, Lacrimas Profundere, Depresszió, Dew-Scented, Apocalyptica, Nevergreen, Sear Bliss, Bornholm


2008. augusztus 16., szombat
Turn of Mind, Watch My Dying, Punish Yourself, Mass Hysteria, Zorall, Meshuggah, Superbutt, Subscribe, Mangod Inc., My Small Community


2008. augusztus 17., vasárnap
Remorse, 3 Inches Of Blood, Pro-Pain, Moby Dick, Exodus, Carcass, Blind Myself, Replika, Horda, Archaic


Talentum-Zúzda Színpad


2008. augusztus 13., szerda



2008. augusztus 14., csütörtök



2008. augusztus 15., péntek



2008. augusztus 16., szombat



2008. augusztus 17., vasárnap