Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Rocket Queen | Hírek | Modern Art Orchestra évadnyitó koncert
Rocket Queen
2016. október 4., kedd, 17:15
Modern Art Orchestra évadnyitó koncert
Exkluzív jubileumi lemez-gyűjteménnyel készül a MAO az új évadra


Tizenegyedik évadát kezdi a széles körben elismert hazai jazz big band, a Modern Art Orchestra. A nem mindennapi formáció 2005 októberében, a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult meg a magyar jazz- és klasszikus zenei élet akkori legkiválóbb fiatal muzsikusaiból. A trombitaművész zeneszerző célja a big band megalapításával a kortárs klasszikus zene és a jazz határainak kitágítása és ezeknek a műfajoknak a népszerűsítése. Emellett a zenekar központi szerepet vállal a fővárosi jazz és kortárs komolyzenei életben, hiszen az aktív jazz zenészek nagy részét foglalkoztatja. A ma már nem csak jazz-kedvelő körökben elismert MAO az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott, számtalan koncertet adtak: Budapesten rendszeresen fellépnek a Budapest Music Centerben, turnéztak Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszottak már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

A zenekar 2016 telére egy olyan lemezsorozattal készül, mely a big band elmúlt évtizedének alkotói munkásságát összegzi, amely díszdobozos kiadványként kerül majd a rajongók kezébe. A tíz plusz egy korongon a Modern Art Orchestra tagjai zeneszerzőként is bemutatkoznak. Teljes lemezanyaggal szerepel Ávéd János, Cseke Gábor és Subicz Gábor is. Fekete-Kovács Kornél vadonatúj szerzői albuma mellett a MAO életében fontos szerepet játszó vendégelőadók is megszólalnak, mint például Bolla Gábor vagy Lukács Miklós. A kortárs jazz lemezek mellett a Hajós Andrással közös projekt, a gyerekeknek szóló Zenehajó is képviselteti magát majd a gyűjteményben.

A teljesen egyedülálló, díszdobozos lemez-csomag 2016 decemberében jelenik meg. A zenekar azonban az évadot már ennek a gyűjteménynek a jegyében kezdi 2016. október 16-án a Budapest Music Center Nagytermében, ahol a közönség ízelítőt kaphat az eddig még csak ritkán, vagy sohasem hallott szerzeményekből. A különleges koncerten a zenekar vendége lesz a sorozatot szintén önálló lemezzel gazdagító Szirtes Edina Mókus és Oláh Szabolcs.


Bővebb információk: www.mao.hu

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.