Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Rocket Queen | Hírek | Különleges bringaverseny - Tour de Kalász 2016
Rocket Queen
2016. augusztus 16., kedd, 12:15
Különleges bringaverseny - Tour de Kalász 2016
Ebben az évben 15. alkalommal kerül megrendezésre a rendezvény, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Európai Autómentes Nap rendezvény részeként hirdetünk meg.

A kerékpáros verseny rajt – cél helyszíne a Budakalász, Szentendrei út – Csapás utca találkozásánál lévő füves terület, útvonala a település köz- és kerékpár útjain halad.



A versenyen mindenki saját felelősségére, saját kerékpárral indulhat. Bukósisak használata minden résztvevő számára különösen ajánlott! A kerékpárok műszaki állapotáról, működő képességéről mindenki saját maga előzetesen és időben gondoskodjon!



NEVEZNI a verseny napján 9 órától lehet, életkornak megfelelően különböző kategóriákban: aki betöltötte valamelyik kategória felső határát jelentő életévét, az már eggyel magasabb korosztály kategóriájában kell nevezzen! Pl: a 12. életévét szeptember 20. napja előtt betöltött gyermek a 13-18. évesek kategóriájában kell neveznie és versenyeznie. Ugyanez az elv a többi kategóriában is érvényes!



Gyermek (6-12 év) fiú, leány

Serdülő (13-18 év) fiú, leány

Felnőtt (19-54 év) férfi, női

Senior (55 év felett) férfi, női

Családi (minimum 3 fő)



A nevezéskor kapott rajtszámot mindenki a mellkasára, jól látható helyre ragassza fel! (Kerékpárra, lábra, derékra-hátra helyezett rajtszámok a nagy létszámú résztvevő között egyáltalán nem vehetők észre!) Kutyát a kerékpárral együtt vezetni balesetveszélyes és nem biztonságos, ezért kutyával rajthoz állni és vele kerékpározni a versenyen nem lehetséges!



A tavalyi év sikerének köszönhetően idén is lehetőség nyílik a CSALÁDI KATEGÓRIÁBAN történő nevzésre. Egy család legalább 3 főből kell, hogy álljon, 2 felnőtt és 1 gyermek, vagy 1 felnőtt és 2 gyermek. A család minden tagja kap a nevezésnél rajtszámot, a célba érkezést követően – miután mindenki teljesítette a távot – a család minden tagjának együtt(esen) kell regisztráltatniuk a beérkezésüket! A családi kategória helyezési számot nem kap, a célba érkezés regisztrációjának sorrendje határozza meg a helyezéseket.

A versenyben résztvevők teljesítménye akkor értékelhető, ha az útvonalat kerékpárjukon önmaguk által hajtva teljesítették! Kerékpárülésben, vontató rúddal összekötött ülésben utazók különleges élménnyel gazdagodhatnak, de külön díjazásban nem részesülnek.



RAJT a Country Tanya előtt a Csapás utcában lesz, az egyes kategóriákban nevezők rajtoltatása 3 percenként történik:

10:00 óra Felnőtt férfi, női

10:03 óra Serdülő fiú, leány

10:06 óra Gyermek fiú, leány

10:09 óra Családi és a Senior férfi, női



Az útvonalról a kiadott térképen tájékozódhatnak. A verseny ideje alatt a közlekedési szabályok alkalmazására, a balesetmentes, sportszerű viselkedési formákra kérjük fokozottan ügyeljenek!



Valamennyi kategóriában (kivéve a családi kategóriában) a célba érkezésnél kapott sorszám mutatja a beérkezés sorrendjét és a helyezéseket. A helyezési számokkal a regisztrációs asztaloknál kell jelentkezni!

A helyezettek és a leggyorsabbak érmeket, emblémázott pólókat és ajándék tárgyakat kapnak teljesítményük elismeréséül.



EREDMÉNYHIRDETÉS, díjazás kategóriánként és nemenként, a célba érkezéseket követően folyamatosan történik.



A verseny a záró kerékpáros célba érkezéséig, de legkésőbb 12:30-ig tart. Aki az útvonal során időközben feladja a versenyt, vagy útvonal változtatás miatt kizárja önmagát a versenyből, vagy a megadott időn túl érkezik a célba, úgy a regisztrációra már nincs lehetősége.



A Tour de Kalász útvonala (14 km) biztonságosan, egymás testi épségére figyelve valamennyi kategóriában nevezők számára teljesíthető.

A „TOUR” során az alábbiakra érdemes figyelni:

A rajt után a Szentendrei út jobb oldali sávjában kell haladni az OMW kút irányába. A résztvevők indítása után türelemmel, a versenyző társak test épségére és kerékpárjaira ügyelve kell a haladási sebességet megválasztani!

Az Aldi áruháznál TILOS a parkolón áthajtva levágni (lerövidíteni) az útvonalat, aki így tesz azt a versenyből KIZÁRJUK!

A Szentendrei út végén (ALDI) lévő közlekedési jelzőlámpa melletti feljárónál kell a kerékpárútra felhajtani.

A 11-es út melletti kerékpárúton továbbhaladva, a Renault Autókereskedésnél jobbra, majd egy éles bal kanyar után kell a felüljáróra felhajtani, és a Hermesz Áruház mellett továbbhaladni a Luppa-szigeti úton a kijelölt kerékpárúton.

A Luppa-szigeti útról, balra kanyarodással van a továbbhaladás a Kórház utcába. A Kórház utcáról jobbra a kerékpáros útra vezet az útvonal. Óvatosan kanyarodjanak, mert esőzés esetén a vizes úton könnyen megcsúszhatnak a kerékpárok!

A Duna-parti kerékpárúton egészen a Büdös árokig, majd egy jobbos kanyarral felhajtva a Gát utcán visszatérnek a Luppa-szigeti útra. A balesetek elkerülése érdekében a forgalom lassító fekvő rendőrökön történő áthaladáskor fokozottan ügyeljenek! Ne ugrassanak, inkább fékezzenek!

A Luppa-szigeti úton a település irányába haladva nem a kerékpárúton, hanem a közút jobb oldalán, az e célra leválasztott 1,5 széles sávban haladhatnak vissza.

A felüljáróra felhajtva, majd onnan lekanyarodva különösen figyeljenek a lassabban haladókra, óvatosan kanyarodjanak a felüljáró alatt az Omszk-tó melletti kerékpárútra.

Békásmegyer irányába haladva a Barát-patak gátján kanyarodjanak az üzletsor (OBI, AUCHAN…) mögötti kerékpárútra.

A Sport utcához érve – a közúti forgalom szakaszos leállítása mellett is - óvatosan hajtsanak a cél irányába!

A célhoz érkezvén ne felejtsék el a helyezési sorszámaikat a rendezőktől átvenni, majd azokkal a célba érkezésüket a regisztrációs asztaloknál rögzíteni.

Bármilyen baleset, sérülés esetén szóljon az útvonalon legközelebb lévő, a rendezvény lebonyolítását segítő önkéntesnek, polgárőrnek, akik értesítik a versenyközpontban ügyeletet teljesítő mentőautót, esetkocsit, hogy a sérült ellátásra mielőbb eljuthasson.



MINDENKINEK BALESETMENTES, SPORTSZERŰ ÉS SIKERES VERSENYZÉST KÍVÁNUNK!

Tour de Kalász

2016. szeptember 18.

Nevezés: 09:00 óra

Rajt: 10:00 óra a Country étterem mellett

Táv: kb. 15 km

Ügyességi verseny kicsiknek a Kós Károly Művelődési Ház udvarán

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.