Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Rocket Queen | Hírek | Január 20-tól: Új sztori a Zappában! // Nézd a világot más szemével…
Rocket Queen
2015. január 12., hétfő, 19:11
Január 20-tól: Új sztori a Zappában! // Nézd a világot más szemével…
Volt idő, amikor az ember vetítésekre járt azokhoz a barátaihoz, akik voltak olyan szerencsések, hogy a világ egy-két érdekes, különleges helyszíneit látogathatták meg. Manapság is keveseknek adatik meg, hogy eljussanak Nyugat-Tibetbe, Balira, Lamura (Kenya egy kis városa, szigete), Grúziába vagy épp Ghánába. És persze nem szervezetten, hanem egyéni utazás formájában, felvéve az ottani tempót, életérzést. Vágyunk látni ilyen helyeket. Mert utazni jó. Még ha csak fejben zajlik is, vizuális segítséggel, sztorik mesélésével.
Ezt a közösségi élményt hozza vissza a Zappa Caffé-ban kéthetente megrendezett vetítéssorozat, ahol úgy érzed magad, mintha az előadó behívott volna a nappalijába, ahol ő mesél, te pedig nyugodtan kérdezhetsz tőle bármikor.
Ott vagyunk, iszogatunk, eszegetünk, ismeretlenekkel ismerkedünk, akikkel egy asztalhoz keveredtünk. Mert az élmény összehoz. Másfél óra utazás egy keddi napon feltölt. Kifújja belőlünk az egész nap felgyülemlett stresszét, fáradságát. Azt veszed észre magadon, hogy miután még beszélgetsz kicsit lecsengésképpen, mosolyogva távozol a helyről. Mert kaptál valamit. Hangulatot, élményeket, kedvet.
Elkezdődött valami megint, ami összehoz, ami kimozdít otthonról, ami egy újfajta közösségi élményt nyújt.
Kihagyni lehet, de minek?

A legközelebbi esemény:

S.Varga Ilona (ALion fotó) vetítése Ladakhról, a szinte érintetlen Kis-Tibetről

Szakralitás, mindennapok, tájak és geoformációk – együttélés a természettel és az ősök kultúrájával napjainkban. Egy olyan világot láthatunk, ahová Kőrösi Csoma Sándoron, Baktay Ervinen, Bethlenfalvy Gézán és más nagy magyar Tibet-kutatón kívül még nem sok hazai felfedező jutott el.

„Amikor egy átlagos, érdeklődő ember elindul a Világ Tetejére, alig tudja, hogy mire vállalkozik. Amikor egy buddhizmushoz közelálló ember indul el oda, vannak sejtései, hogy mire számíthat. Amikor egy oda vágyakozó és annak szellemiségében élő ember indul el oda, azt hiszi, mindent tud arról a világról. Mindhárom eshetőséget meg kell, hogy cáfoljam. Sem ismereteink, sem tudásunk, sem hitünk és érzéseink nem tudják azt a valóságot nyújtani, amit Ladakh – más néven Kis-Tibet. Lehet róla nézni filmeket, olvasni könyveket, gyakorolni a szellemiségét, de egy valamit nem; átélni a rezgését, energetikáját, a hatalmas kövekbe oltott aprócska emberi lét és annak óriási szellemisége, töretlen derűje nem mutatkozik meg a könyvek lapjain. De még a filmvásznon vagy fotókon is csak alig-alig. Megélni a Himalaya valóságát emberi és geológiai értelemben szinte a mindenséggel tesz egyenlővé. Ezt igyekeztem valahogy megörökíteni azon a mintegy tízezer képen, amelyet Ladakhban készítettem. E vetítésen is csak a felszínt karcolgatom. Remélem, hogy képeim által a nézőket is közelebb tudom hozni ahhoz a világhoz, amelyben töretlenül él és virágzik még a tibeti buddhizmus, és amelyet meg kellene menteni az emberiség számára..."

https://www.facebook.com/events/959711004057083/?ref_dashboard_filter=hosting


Helyszín: Zappa Café
Kéthetente kedden 20.00-tól.
Következő vetítés: január 20- Nyugat-Tibet
Cím: Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2, 1088
Telefon:(20) 972 1711

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.