Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 28 
¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Rocket Queen | Hírek | Már megint..! III. FOOTER Fesztivál a Kék Yukban
Rocket Queen
2014. március 29., szombat, 17:13
Már megint..! III. FOOTER Fesztivál a Kék Yukban
2014. április 11-én újra megrendezik a III. FOOTER.HU Fesztivált a Kék Yukban
Hat legendás underground zenekar lép fel az év legszínesebb hazai klubfesztiválján

Az idén öt éves FOOTER.HU Kulturális magazin születésnapját a szerkesztők-szervezők azzal ünneplik, hogy 2014, április 11-én harmadszor is megrendezik a FOOTER.HU Fesztivált.
A FOOTER.HU a kultúra iránt elkötelezett írók, olvasók és művészek online közössége, amely a hazai underground élet kultikus szereplőit invitálta meg a születésnapjára.
A Mi Voltunk Azok zenekar a budapesti metál életben egyre nagyobb rendet rakó thrash/heavy metal Fregath együttes mellékdala, hiszen az anyazenekar énekese (Földi Attila, itt gitáron is nyomul), gitárosa (Komlósi Dávid – itt basszusgitárt ragad) és dobosa (Dechatel Ádám ) tolja a powerpop-country-blues-rockot. A p*csmadár, mert ez neked is jár!
„Útszéli folkmuzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk.” - így jellemzi Tanka Balázs és Kovács Bence a fesztiválon ugyancsak fellépő Kaldera zenéjét. Egyébként pedig a Turbo-énekes Tanka Balázs és gyerekkori barátja, Kovács Bence akusztikus duójából nőtte ki magát egyre népszerűbb akusztikus, folkos, grunge­os zenekarrá. A csapat korábbi formációja egyébként játszott már 2011-ben, a II. FOOTER.HUFesztiválon, Tanka Balázs – Kovács Bence akusztik néven.
Érdekes színfoltja a hazai zenei szférának a svéd-magyar énekesnő, Antonia Vai. Tüzes, energikus előadásmód jellemző rá, ám mindez tökéletes összhangban van a melankolikus és mélyebb vizeken evező oldalával. Antonia a VOLT Fesztivál, a Fekete Zaj után fellép a III. FOOTER.HU Fesztiválon is!
A Dazlious zenei világát az alternatív rock-ízű sokféleség jellemzi. Már a felállás is különleges: profi, a szakma csínját-bínját évtizedek óta a vérükben hordozó zenészek sereglettek össze Gubicza József (szólógitár), s az ifjú énekesnő, Répási Évi (aki nem mellesleg a FOOTER.HU egyik szerkesztője) zenei kollaborolásának köszönhetően. A csapat a fesztivál keretein belül mutatkozik be a közönségnek és komoly szándéka „koncertfordultával” szíveket hódítani. Dalválasztásaik semmiképp sem átlagosak; olyan számokat játszanak, amelyek ott lebeghetnek a közönség tudatának peremén, amelyek ismerősnek tűnhetnek, de mégis újnak hatnak a hazai feldolgozásokat játszó zenekarok repertoárjához képest.
Nem telhet FOOTER.HU fesztivál Nulladik Változat koncert nélkül! A 25. születésnapját, márciusban, a Gödörben ünneplő együttes a születésnapot követően a III. FOOTER.HU Fesztiválon lép először színpadra. A new wave, dark rock, folk és tökös hard rock elemeket vegyítő, költői szövegekkel operáló kultikus underground csapat buliján a keserédes hangulat, pszichedélia és rákkendroll garantált!
Vigyázat, az egri fenegyerekek ismét a fővárosba látogatnak! A hazai stoner kiválóság Shapat Terror szintén visszajáró vendége a FOOTER.HU Fesztiváloknak. Az első, 2010-es rendezvényen is veszett bulit toltak, a szervezők gyanítják, ez idén sem lesz másképp!
Az átszerelések alatt és a koncertek után a magazin egyik szerzője, a Filter klub rezidens DJ-je, Szuszu nyomja a közönség és a nagyon vegyes ízlésű szerkesztőség kedvenceit.
A fesztiválról további információk a folyamatosan frissülő fesztiválblogon és a Facebookon találhatóak.

www.yuk.hu
www.footer.hu
www.facebook.com/footerhu
www.footerfesztival.blog.hu
Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/554658974616669/

További információk és sajtóakkreditáció:
footermagazin@gmail.com
Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.