Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Rocket Queen | Hírek | ’A Nyughatatlan menni Amerika’
Rocket Queen
2014. március 17., hétfő, 17:39
’A Nyughatatlan menni Amerika’
Megjelent a debreceni zenekar Jaj című korongja

A Johnny Cash nyomdokain induló csapat első saját ihletésű albumát kínálja. Az egykori legenda most azonban kétszeresen is múzsának számított a lemez munkálataiban, hiszen a nagy kedvenc Big river mellett a zenekar saját nótáira is nagy hatást gyakorolt a rockabillys vonal – erre a korongra ugyanis már a hat tagú együttes saját gondolatai is felkerültek megzenésítve. A Nyughatatlan Jaj című albuma, a két angol, és három magyar nyelvű dala így már nem csak a hatvanas évek hangulatáról, hanem a zenészekről is szól.
- Ha egyetlen dalt kellene megemlíteni, akkor a Menni Amerikát hoznám fel, mivel talán ahhoz köthető olyan élmény, ami a zenekar összes tagjához kapcsolódik – mondta el a lemezmegjelenés kapcsán Kovács Kornél, a dalok szerzője.

- Ez egy kicsit álmodozós, kicsit pedig önironikus nóta. Kilátásban volt ugyanis egy amerikai turné néhány hónapig – mi meg már azon gondolkoztunk, hogy melyik napon nézzük majd meg a Sun stúdiót Memphis-ben, és mikor megyünk le Miamiba. Végül sajnos a kirándulás nem jött össze, ekkor született meg a Menni Amerika. A dal arról szól, hogy a zenekar turnézik Makkoshotyka és Bivalyröcsöge között. A falunapon finom volt a gulyás és sok volt a pálinka, ezért a buszban mindenki alszik, és arról álmodozik, hogy mi jót csinálna az amerikai turnén – például slambucot főznénk a sivatagban-, majd egy kátyú, és a 66-os út helyett a 4-esen találjuk magunkat. De érdemes meghallgatni a Jaj-t, vagy a Szél című dalunkat is, ha mélyebb mondanivalóra vágyik az ember. Ezeket szerzőtársammal, Jónás Péterrel írtam – így ajánlja a lemezt az örök álmodozóknak és a rendíthetetlen hangulatembereknek, társadalomkritikusoknak a zenekar vezetője.

Külön meglepetésként Johnny Cash hatása mellett a korong további ínyencségeket is tartalmaz: egy countrys Metallica dalt, és a U2-tól a One-t egy egészen új köntösben. A Jaj túlnyomó életérzése azonban mindenképpen rockabillys maradt, hála a zenekart motiváló hatvanas éveket idéző JC feelingnek.

Lemezbemutató koncert:

Március 22. Budapest – Gozsdu manó

A lemezbemutató turné állomásai:

Március 28. Hajdúböszörmény – Hajdú Hotel
Március 29. Debrecen – Roncsbár
Április 5. Szombathely – Végállomás Klub
Április 25. Székesfehérvár – Petőfi Kultúrtér
Május 2. Nyíregyháza – X Café
Május 9. Sárvár
Május 17. Miskolc – Helynekem

Tagok:

Kovács Kornél- ének, gitár
Csató Dóra – ének, gitár
Törös Attila - bőgő, banjo
Sándor Balázs - dob
Horváth Eszter - vokál
Márkus Luca - vokál
Bora Fanni - vokál
Hudák Eszter – vokál

Lemezen közreműködők:

Csanda Sámuel – hegedű
Selyem Zsombor – zongora

További információ:

www.anyughatatlan.hu
www.facebook.com/anyughatatlan

Kurcz Orsi
A Nyughatatlan (HU)Kapcsolódó koncert:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.