Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 27 
¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Koncertszervezők | Rocket Queen | Hírek | MULTIDIMENZIONÁLIS WALL BUDAPESTEN Magyarul üzent Roger Waters a tíz méteres Falon
Rocket Queen
2013. szeptember 20., péntek, 15:19
MULTIDIMENZIONÁLIS WALL BUDAPESTEN Magyarul üzent Roger Waters a tíz méteres Falon
Őszinte leszek, kisebb-nagyobb kételyekkel indultam neki ennek az augusztusi Pink Floyd shownak, habár minden előzetes hír szerint ígéretes este elé néztünk. Mégis olyan furcsa érzésem volt, nem értettem az egészet. Apu fogalmazta meg jól ezt agondolatot, ami keringett az egész körül: hogyan is lehetne egy Wall produkció igazi, vagy akár eredeti, a valaha volt zenekar tagjai, és így persze az egész Pink Floyd nélkül. A lényeg vész el. Ez pedig egy kitűnő és hibátlan előadással sem pótolható, hiányozni fog belőle valami, mindenképpen, beszéltük többekkel.

Majd fordult a kocka: a kedvenc számommal, Another brick-el kezdtek, s ez a vonal vitte végig az egész estét. Meredek dolog volt a legismertebb dallammal nyitni, mégis innentől kezdtek elszállingózni addigi kétségeim. Aztán Roger Waters magyarul köszönt, és beszélgetett utána. Mesélt és magyarázott alig érthető magyarsággal. A közönség már itt éljenzett, többen pedig azt találgatták, vajon mikor kezd majd rá Freddie Mercury után szabadon a Tavaszi szélre is.
Azonban ez elmaradt, ám a rejtett óriásüzenet paradoxona, mint maga a Fal esetlegesen éppen aktuális, talán magyar vonatkoztatása többször is előtűnt az este folyamán, például vizuális véleményként a mai politikáról a Mother című szám alatt. Előítéleteim és többek véleménye ellenére a show monumentális volt, pozitív csalódást okozva ezzel akármelyik kétkedőnek.

Emléket állított a Pink Floyd fénykorának, a valaha volt tagoknak, s felajánlotta a koncertet a világban túlburjánzó erőszak ellen. Monumentalitása azonban nem csak a hangulatára terjedt ki a csaknem 3 órás multivizuális előadásnak. A látvány, a felépített, s a show ideje alatt folyamatosan mozgolódó fal, s annak kiugró, sokatmondó, üzenettel teli epizódjai élményszínházba illő tekintélyt adtak a Wall, mondhatjuk emlékelőadásnak. Egyszóval mégis igazi Fal előadást láttunk, feldolgozva, megbolygatva, ismét és még mindig aktuálissá téve, akár újra gondolva, napra készen. Így lett egy augusztusi estén a budapesti közönség az eredeti, mégis új, megújult legenda részese.

KO

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.