Nézd meg a koncertek plakátait >
Nem vagy belépve! (Lépj be vagy regisztrálj!)
MA: 28 
¦29¦30¦31¦01¦02¦03¦04¦05¦06¦07¦08¦09¦10¦11¦12¦13¦14¦15¦16¦17¦18¦19¦20¦21¦22¦23¦24¦25¦26¦27¦28¦29¦30¦01¦02¦03¦04¦05¦06
Hunderground
Itt vagy most: Hunderground | Magazin | ABC-A38: Magyar rendszám - nyugati kocsi

ABC-A38: Magyar rendszám - nyugati kocsi

Rovat: Beszámoló | Felkerült: 2005. november 17., csütörtök | Írta: Lanyó

Nagyszerű program részesei lehettek mindazok, akik jelen voltak az A38- on megrendezésre került ABC Tehetségkutató magyarországi fordulóján.

Az ABC Tehetségkutató verseny magyarországi továbbjutói
1. Esclin Syndo 2. Solution 3. Honey bee 4. Pozvakowski 5. Watch My Dying VIVA 1. hely: Cyborn WAN2 1. hely: VL45 Ez a 7 zenekar fogja képviselni Magyarországot a január 7-től kezdődő, Bécsben, a Planet Music-ban megrendezésre kerülő középdöntőben. A nemzetközi döntő május 1-én kezdődik, ami többezres tömeg előtt kerül megrendezésre egy Open-Air koncert keretében a bécsi Praterban, ahol a belépés ingyenes lesz!
A 10 fellépő zenekar rendkívül széles zenei skálát képviselt az indie- től a death metalig. Mondanom se kell, hogy egy ilyen kaliberű buli megkívánja a profi hangzást, amire nem is lehetett panasz.. Minden hangszer, minden dallam a helyén volt! A zenekarok is marhára kitettek magukért, nagyon összeszedettek voltak a produkciók! Kb mintegy 500- an gyűltek össze a koncertekre, s remek hangulatban zajlott le a rendezvény..

Hanyagságomra legyen írva sajnos az első négy bandáról lemaradtam, s megérdemelt büntetésképp nem láthattam azokat akik mondhatni a legjobban érdekeltek volna, ám félre az előítéletekkel!- olyan zenekarokkal találkoztam, akiket eddig névről ismertem csak, s nem egy- kettő okozott hatalmas meglepetést. Nem szertnék személyes elfogultságomból kiindulva külön zenekarokat kiemelni.. és kár is lenne, hisz mindenki beleadott apait anyait, s a nézősereg is remekül érezte magát ki ezért, ki azért..

Linkajánló
Azt hiszem mondhatjuk, hogy aki ide bekerült, az azért történt, mert a saját műfajában tényleg jó, s méltó lehet egy külföldi "mérkőzésre". Kik is voltak ők? A Watch My Dying kegyelmet nem ismerő brutális metal zenéjükkel, ami méltán szerepel jeles helyen a hazai metal színtéren letaglózó szinpadiasságukkal, s nagyszerű modern hangzásvilágukkal. Az Esclin Syndo, kik a koncerten hatalmas meglepetést nyújtottak, mivel ezeddig nem ismertem őket. Gyönyörű énekhang és- főleg samplerre és basszusra épülő- zene, mi leginkább a Gathering- et juttatta eszembe.

A Moog, ami a The Trousers- szel együtt nagyszerű produkciók keretei között nyomja az indie r'n'r- t!- s bár a Moog- ot nem láttam, a The Trousers tényleg pörgős bulit adott,, A The Dethroners, mi hosszú munka után végre elfoglalta a magyar undergroundban az őket megillető helyet progresszív, egyedi szájízű metal muzsikájával. A Solution színvonalas nu metal produkciójukkal, kik minden bizonnyal a legfiatalabbak voltak mindenki között! A Honey Bee, akik könnyedebb tánc- alter zenéjükkel törnek előre rendületlen jókedvben, s tényleg frankón ott voltak a két lány vezényletével! A Nuke, akik osztották az észt és az erőt rendesen!

Pakolták a riffeket a metálba! Az Everflash, kik kicsit Linkin Park- os hatásokkal operáltak- bár mellettem többen is állították, hogy szerintük a Nuke jobb.. Mindenesetre tényleg fasza volt, fogós refrénnel, remek dallamokkal, s üvöltöttek is , hol kellett! S végül, de nem utolsó sorban a Pozvakowski, kik a legnagyobb rejtély voltak számomra, s még mindig azok, bár mondhatom, mindig bene vannak a track- listámban! Nagyon különös.. Felejthetetlen instrumentális zaj lebegés.. néha nem..

(A bandákkal interjút olvashattok, s olvashattatok eddig is a lapon.. ) Az eredmény 50-50%- ban a közönség és a zsűri véleménye szerint alakult. Ezen értékelés szerint akik továbbjutottak: Watch my dying, Pozvakowski, Esclin Syndo, Solution, Honey bee. Gratulálunk nekik!! A "versenyzenekarok" után a Fish! nyomott egy baromi jó koncertet, akiket szintén érdemes megemlíteni! Sajátos funky- hardpop stílusukkal igazi gyöngyszeme a magyar könnyűzenének! Azt hiszem végül köszönjük meg a szervezőknek is, hogy létrejöhetett ez a valóban nemzetközi színvonalú rendezvény!

Kapcsolódó zenekarok:

Kommentek (0)

Még nincs hozzászólás. Legyél te az első!
Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nem regisztráltál, akkor megteheted itt.